Çözüldü ASUS TUF A15'e yeni takılan SK Hynix RAM çalışmadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

abartmatozu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba
Laptopun içinde 8 GB DDR5 4800 MHz RAM var. Bugün internetten 8 GB DDR5 4800 MHz SK Hynix marka RAM söylemiştim onu ikinci slota taktım fakat PC açılmadı, sanırım RAM bozuk. Ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim

Çözüm
İçinde halihazırda olan RAM'i çıkartıp yeni aldığınızı takip dener misiniz? Sonra ise laptop ile gelen RAM'i 2. Slota takip yeni aldığınızı çıkartın. Ayrı ayrı deneyin ve bu şekilde uyum problemlimi mi yoksa slot mu problemli anlaşılır. SK Hynix ise çıkma ran almıştırsınız yüksek ihtimalle.
İçinde halihazırda olan RAM'i çıkartıp yeni aldığınızı takip dener misiniz? Sonra ise laptop ile gelen RAM'i 2. Slota takip yeni aldığınızı çıkartın. Ayrı ayrı deneyin ve bu şekilde uyum problemlimi mi yoksa slot mu problemli anlaşılır. SK Hynix ise çıkma ran almıştırsınız yüksek ihtimalle.

Çözüm
İçinde gelen RAM'i çıkartıp diğer Slot'a taktığımda bilgisyar açıldı hocam.

Hocam takılı olan RAM'in olduğu yere tak taktıktan sonra açtığınızda ekran hemen gelmeyebilir. Benim amca oğlu 8 GB Kingston aldı 3200 taktı hemen açılmadı bilgisayar anakartın RAM'in tanımasını bekleyin. Amcamın oğlu 40 50 saniye bekledi sonra sistem açıldı. RAM takılı en az 5 10 dakika bekleyin açmaz ise iade edin bu sayfadan alın almadan önce marka model belirtin size uygun olan RAM'i söylerler.

Aynı marka ve özelliklerde RAM alsam düzelir mi hocam?
Micron 8 GB DDR5 4800MHz Notebook RAM.

İçinde Micron DRAM'li bir RAM mi var?

CPU-Z indirip Memory ve SPD bölümlerinden ekran görüntüsü atar mısınız?

Fotoğraf yükleme hatası varsa eğer sosyalde bir resim servisi ile atabilirsiniz. Hata olmadığı zaman bu durum yasaktır.

İçinde Micron DRAM'li bir RAM mi var?

CPU-Z indirip Memory ve SPD bölümlerinden ekran görüntüsü atar mısınız?

Fotoğraf yükleme hatası varsa eğer sosyalde bir resim servisi ile atabilirsiniz. Hata olmadığı zaman bu durum yasaktır.

Buyurun hocam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-26 213245.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-26 213245.png
    83,5 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran görüntüsü 2024-09-26 213307.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-26 213307.png
    117,7 KB · Görüntüleme: 19

Yukarıda attığınız Micron RAM de olur fakat o da çıkma ama yüksek ihtimal problem olmaz. Sıfır isterseniz:

5600MHz olduğuna bakmayın, kendini 4800MHz yapıp çalışır. Crucial Micro'nun alt markası.

Yukarıda attığınız Micron RAM de olur fakat o da çıkma ama yüksek ihtimal problem olmaz. Sıfır isterseniz:

5600MHz olduğuna bakmayın, kendini 4800MHz yapıp çalışır. Crucial Micro'nun alt markası.
Çıkma derken hocam ben sıfır sanarak almıştım çıkma olduğunu nerden anladınız? 🫠

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı