Arkadaşlar adam gibi tavsiye verenlere teşekkür etmekle beraber, boykot olayını duyunca kafa bulan arkadaşlara ayıp ettiklerini belirteyim. Bu benim kendi meselem sen soruma teknik cevap ver, neyi niçin yaptığım bana kalsın.
Zira soruda boykot etmeli miyim diye sormadım.
Bizim ülkenin en büyük sorunu bu, saygısızlık.
Ama yine de araştırdığım kaynaklarda şu bilgilere ulaştım, kaldı ki bu konular reddit, quora gibi forumlarda da tartışılıyor. Yani ben de biliyorum aynı paraya 10 kat performanslı bir cihaz almayı.
“Nvidia tarafından yapılan açıklamada, 30'dan fazla ülkeden binlerce çalışanın toplam 5 milyon dolar bağışta bulunduğunu ve şirketin savaştan etkilenenlere yardım etmek için başlatılan özel bir program kapsamında İsrailli yardım kuruluşlarına bağışı ikiye katlayarak 15 milyon dolar para aktarıldığı paylaşıldı.
Bir diğer bilgiye göre ise Nvidia, İsrail için en güçlü süper AI sistemler inşa ediyor.”
Yani AMD aynı ülkede üretilse de herhangi bir taraf belirten açıklamasına rastlamadım, ulaşamadım.
Benimkisi bir çaba, şirket benim siparişimle çıkmayacağı gibi, boykotumla da batmayacak.
Bu kendi irademin ve vicdanımın meselesi.
Burda boş muhabbete konu açmadım.