FreeDOS bir laptop satın aldım ve Windows 11 kurulumu yaptım. Otomatik güncelleştirmeleri yaptıktan sonra AMD Software Adrenalin Edition yüklendi ancak bu programda manuel ayarlamalar yapılamıyor ve güncelleştirmeler sekmesi gözükmüyor. Program işlevsiz yarım yamalak kaldı yani sebebini çözemedim bir türlü. Bunun yanına MyASUS indirdim ve oradan birkaç güncelleme yaptım. Ardından Armoury Crate indirdim buradan elle ayarlamalar yapma imkanım olduğunu gördüm.
Şimdi sizlere sorum özetle şu şekilde;
1- AMD Software Adrenalin Edition uygulamasını nasıl işlevsel hale getirebilirim? İşlemci güç ayarlamaları, güncelleme vb. kontrolü yapılamıyor şu anda.
2-Armoury Crate ve MyASUS programları benim için yeterli olur mu? Asıl isteğim; güncelleştirmeleri adamakıllı yapabildiğimden emin olmak ve forumda okuduğum kadarıyla işlemciye watt sınırı koyup gereksiz ısınmasını önleyip FPS artışı kazanmak. Bu ayarlamalar için bu iki program yeterli olur mu?
Attığınız linkte gösterildiği şekilde eski sürüme dönüp güncel sürümü yükledim. Güncelleştirme sekmesi aktif oldu artık kontrol edilebiliyor ancak işlemciye limit koyamıyorum hala.
Fps,sıcaklık için watt ayarlarını sadece armoury crate üzerinden halledebiliyorsam problem değil gibi ama bunun içinde kurcalamam lazım biraz bu ayarlara hakim değilim.
Attığınız linkte gösterildiği şekilde eski sürüme dönüp güncel sürümü yükledim. Güncelleştirme sekmesi aktif oldu artık kontrol edilebiliyor ancak işlemciye limit koyamıyorum hala.
FPS, sıcaklık için watt ayarlarını sadece Armoury Crate üzerinden halledebiliyorsam problem değil gibi ama bunun içinde kurcalamam lazım biraz bu ayarlara hakim değilim.
AMD Adrenalin'le işlemci watt ayarları yapmak zaten pek mümkün değil, çünkü bu tür ayarları genelde anakart yazılımı hallediyor. Armoury Crate'te o işleri çözersin. Orada “silent”, “performance” falan gibi hazır modlar var, onlarla bir bak bakalım sistem nasıl tepki veriyor. Hatta "manual" moda geçip Watt'ı falan kendin ayarlayabilirsin ama önce biraz kurcalayıp alışman lazım.
FPS ve sıcaklık olayına gelirsek, önce hazır profilleri test et derim. Turbo modu mesela FPS için iyidir ama sıcaklık artar. Sessiz modda ise sıcaklık düşer ama performanstan biraz feragat edersin. Dengeni bulana kadar Armoury Crate'in grafikleriyle sıcaklık ve performansı gözlemleyebilirsin.