TUF B450-PLUS GAMING BIOS 1201
Update AM4 ComboPI 0.0.7.2A for next-gen processors and to improve CPU compatibility
Asus'un sitesinde mayısın 16'sında bu açıklamayla bir BIOS sürümü paylaşılmış. "Gelecek nesil işlemciler ve işlemci uyumluluğunu artırmak için" gelen bir güncelleme olduğu yazıyor. Buradan çıkarmam gereken sonuç "bu anakart 3. nesil Ryzen işlemcilerle uyumlu olduğu" mudur?
Bu anakart ile Ryzen 3600X'i overclock yapabilecek miyiz? Yapamayacaksak gittiğiniz fuarlarda B550 Chipset'li anakartların çıkıp çıkmayacağı veya ne zaman çıkacağıyla alakalı bir dedikodu var mıdır? Takip ettiğim kadarıyla Computex ve E3'te bu konulara hiç yer verilmedi. Ne çıkarsa bahtıma tarzında bir iş yapmak istemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. @Recep Baltaş
YouTube sayfasında BIOS güncellemesi alan anakartlar 3. nesil Ryzen işlemcileri destekleyecek tarzında birşey duymuştum. Bazı anakartların BIOS hafıza boyutu belli bir değerden aşağıysa güncellemeyi alamayacak diye de ayrı birşey okumuştum. Bu güncelleme o güncelleme midir aslında onu merak ettim. Güncelleme desteği alacak anakartların bir listesini de bulamadım. Acaba daha duyurmadılar mı ?
Son olarak bu anakartlar ile overclock yapabilecek miyiz yada stabil bir overclock performansı sağlayabilecek mi ? Bu soruların net cevabını incelemeler sonucunda mı alırız ?