Merak ettiğim konu şu; kullandığım anakart modelinin desteklenen ürünler listesine girdiğimde seçmiş olduğum M.2 modelinin model numarasını görememiş olmam. Ancak tercih ettiğim modelin Pro versiyonu ve yanlış hatırlamıyorsam Plus versiyonu destekleniyor.
Bu listede belirtilen modeller uyumlu olan en üst modeller mi? Yoksa spesifik olarak sadece bunları mı destekliyor tam olarak anlayamadım. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.
Merak ettiğim konu şu; kullandığım anakart modelinin desteklenen ürünler listesine girdiğimde seçmiş olduğum M.2 modelinin model numarasını görememiş olmam.
Uyumluluk için bir şey diyemiyorum, bildiğim bir durum değil ama bu anakartı kullanıyorum. Anakarta bağlı Corsair MP510 960GB M.2 SSD var. Gayet sorunsuz çalışıyor.
Model listesine bakınca spesifik modelleri mi destekliyor diye bir şüphe oluşturmuştu aklımda. Ancak sanırım sorun çıkartmaz. Link için teşekkür ederim.
Eski konu fakat bilgi olsun: Ekran kartı üstünde ve altında olmak üzere 2 adet M.2 slotu mevcut. Üstteki slot PCIe 3.0 arayüzü kullanırken altta bulunan M.2 slotu PCIe 2.0 arayüzüne sahip. Yani hızlı bir M.2 SSD'niz varsa tam performans için üstteki sadece slotu kullanmalısınız. Ek depolama için nispeten yavaş M.2 SSD kullanacaksanız alttaki 2. slotu kullanmayı düşünebilirsiniz fakat anakartın dökümanlarından desteklediği hızları kontrol etmeniz gerek.