ASUS TUF B550M DDR4 sistemi değiştirmeye gerek var mı?

Yusufkob

Decapat
Daha fazla  
Geçenlerde ASUS TUF B550M-E, RTX 3060 12 GB, R5 5600X bir sistem aldım arkadaşımdan 20K'ya. Normalde sıfır sistemlere bakardım ama anakartı güzel diye almak istedim, orta–üst seviye bir anakart sonuçta.

5–6 aya R7 5700x3D almayı düşünüyorum ya da 5800x3D, belki 1–2 yıla RTX 4070 veya 5070 falan alırım durumlara göre. Demek istediğim, son dönemlerde herkes DDR4'ü bırakıp DDR5'e geçiyor veya DDR4'ten 5'e geçmemi öneriyorlar. Ben ise aşırı masraf yapmak istemiyorum. Zaten son TRT %20 pay olayı çıktı, bir de artık çok zor alırım hazır sistemi.

DDR5'e geçmek mantıklı değil.
RAM/anakart değiştirme. Sadece 5800X3D al, ekran kartını zamanı geldiğinde değiştir. Performans kaybı yaşamazsın, paran da cebinde kalır.

DDR5'e geçmek mantıklı değil.
RAM/anakart değiştirme. Sadece 5800X3D al, ekran kartını zamanı geldiğinde değiştir. Performans kaybı yaşamazsın, paran da cebinde kalır.
Suanlik 550w+80w powerboost marka psu var sence 5800X3D yi beslermi. Ek olarak obs üzerinden yayın açmak istiyorum yoksa memnunum islemcimden. Low fps falan düşermi çok, obs + yayın yapsam.

Suanlik 550w+80w powerboost marka psu var sence 5800X3D yi beslermi. Ek olarak obs üzerinden yayın açmak istiyorum yoksa memnunum islemcimden. Low fps falan düşermi çok, obs + yayın yapsam.
5800X3D’nin TDP’si 105W, sistem yükünde 90–100W civarında gezer.
Şu anda acil değişiklik şart değil.
Yayınlarını NVENC ile aç, fark etmezsin.
PSU’yu yalnızca güçlü GPU alırsan değiştir.
5800X3D’ye geçtiğinde sistemin hem oyun hem yayın için oturmuş olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…