ASUS TUF B550M PLUS Wi-Fi USB portları ve Bluetooth görmiyor

260116

Hectopat
Arkadaşlar ekran kartı alacağım için sistemi baştan aşağıya yeniledim. Yeni anakartım ASUS TUF B550-PLUS Wi-Fi modeli. İlk formatı attığım zaman ön USB portları çalışıyordu. Ancak sonradan ön ve arkadaki USB portları çalışmamaya başladı. Hiçbir şekilde algılamıyordu. Aygıt yöneticisinden PCI aygıtı ve USB 3.1 aygıtı ünlem işareti veriyordu. En son Windows'u sıfırladım. BIOS ve chipset driver güncellemelerini yaptım. Ünlem işaretleri kalktı. USB portları ve Bluetooth tekrar çalışmaya başladı. Ancak bugün tekrar USB portları çalışmıyor. Klavye, fare, kulaklık girişlerinde sıkıntı yok. Arkada sadece bir tane USB portu çalışıyor. Onu da BIOS ekranında göremiyorum. Tekrar Windows'u sıfırlamam gerekecek. Montaj işlemini kendim yapmadım. Acaba anakarta takılan port kabloları mı düzgün takılmadı. Böyle gidip gelmesi donanımsal mı yoksa yazılımsal mı? İlk defa böyle bir şey başıma geliyor.
Ekran kartı 3070 veya 3060 Ti düşünüyorum. Sıvı soğutma ön tarafa kuruldu. Montaj işlemi Vatan bilgisayarda yaptırıldı. Herhangi bir sığmama sorunu olur mu? Anakart arızalıysa tekrar sökülmesi gerekecek parçaların. USB portlarının çalışmaması sıkıntı çünkü.
USB issues on B550/X570 Motherboards başlığı adı altında Reddit internet sitesinde ana konu gördüm. Sanırım bu modeller problemli :(

Dosya Ekleri

• IMG-20210121-WA0001.jpg
    IMG-20210121-WA0001.jpg
    170 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleme:
Büyük ihtimalle portlara tam takılamamış ya da yerinden oynuyor. Size tavsiyem anakartınız kullanım kılavuzundan tek tek neyin nereye takılacağını bir gözden geçirin. Anakartınızın güç bağlantısını kontrol edin. Windowsu kurduktan sonra önce en son bios'a geçin. Sonra tek tek driverları yükleyin. Driverları da Windows aracılığıyla değil, direk Anakartın sitesinden indirip yükleyin. Usb 2.0 portları zaten Anakart üzerinde 9 pin oluyor, onları da bir kontrol edin, usb 3.0 portları da daha geniş pin sayısına sahip. Onlarda temassızlık olabilir

Büyük ihtimalle portlara tam takılamamış ya da yerinden oynuyor. Size tavsiyem anakartınız kullanım kılavuzundan tek tek neyin nereye takılacağını bir gözden geçirin. Anakartınızın güç bağlantısını kontrol edin. Windowsu kurduktan sonra önce en son bios'a geçin. Sonra tek tek driverları yükleyin. Driverları da Windows aracılığıyla değil, direk Anakartın sitesinden indirip yükleyin. Usb 2.0 portları zaten Anakart üzerinde 9 pin oluyor, onları da bir kontrol edin, usb 3.0 portları da daha geniş pin sayısına sahip. Onlarda temassızlık olabilir
Sanırım portlarla ilgili değil ya dostum. Yazılımsal bir şey. Bu Anakart serisi ve x570 ler sıkıntılı sanırsam. Biostan Usb Legacy Support u kapattım, ancak çalışıyor Usb portları. Yapacak bir şey yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı