Arkadaşlar ekran kartı alacağım için sistemi baştan aşağıya yeniledim. Yeni anakartım ASUS TUF B550-PLUS Wi-Fi modeli. İlk formatı attığım zaman ön USB portları çalışıyordu. Ancak sonradan ön ve arkadaki USB portları çalışmamaya başladı. Hiçbir şekilde algılamıyordu. Aygıt yöneticisinden PCI aygıtı ve USB 3.1 aygıtı ünlem işareti veriyordu. En son Windows'u sıfırladım. BIOS ve chipset driver güncellemelerini yaptım. Ünlem işaretleri kalktı. USB portları ve Bluetooth tekrar çalışmaya başladı. Ancak bugün tekrar USB portları çalışmıyor. Klavye, fare, kulaklık girişlerinde sıkıntı yok. Arkada sadece bir tane USB portu çalışıyor. Onu da BIOS ekranında göremiyorum. Tekrar Windows'u sıfırlamam gerekecek. Montaj işlemini kendim yapmadım. Acaba anakarta takılan port kabloları mı düzgün takılmadı. Böyle gidip gelmesi donanımsal mı yoksa yazılımsal mı? İlk defa böyle bir şey başıma geliyor.
Ekran kartı 3070 veya 3060 Ti düşünüyorum. Sıvı soğutma ön tarafa kuruldu. Montaj işlemi Vatan bilgisayarda yaptırıldı. Herhangi bir sığmama sorunu olur mu? Anakart arızalıysa tekrar sökülmesi gerekecek parçaların. USB portlarının çalışmaması sıkıntı çünkü.
USB issues on B550/X570 Motherboards başlığı adı altında Reddit internet sitesinde ana konu gördüm. Sanırım bu modeller problemli
Ekran kartı 3070 veya 3060 Ti düşünüyorum. Sıvı soğutma ön tarafa kuruldu. Montaj işlemi Vatan bilgisayarda yaptırıldı. Herhangi bir sığmama sorunu olur mu? Anakart arızalıysa tekrar sökülmesi gerekecek parçaların. USB portlarının çalışmaması sıkıntı çünkü.
USB issues on B550/X570 Motherboards başlığı adı altında Reddit internet sitesinde ana konu gördüm. Sanırım bu modeller problemli
Dosya Ekleri
Son düzenleme: