ASUS TUF B650 BIOS update, restart sonrası CPU LED hatası

Can_1337

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD R7 7700X /W NOCTUA NH-U12S CHROMAX BLACK
GPU: ASUS TUF RTX 4070 Ti OC
MB: ASUS TUF B650-PLUS WIFI
RAM: CORSAIR VENGEANCE 6000Mhz CL30 32G
CASE: PHANTEKS ECLIPSE P400A
PSU: SEASONIC GX-750 750W 80+GOLD
M.2: SAMSUNG 990 PRO 1TB PCI-E 4.0
M.2: SAMSUNG 970 EVO PLUS 500GB
M.2: KIOXIA EXCERIA G2 1TB
SSD: WD GREEN 1TB
HDD: SEAGATE BC. 3TB (2+1)
Meslek
Graphic Designer
Yaptıklarımı sırasıyla anlatıyorum.
ASUS destek üzerinden anakartın BIOS Firmware'ini indirip BIOS renamer işlemini yaptıktan sonra FAT32 USB'ye kopyalayıp bilgisayarın flashback portuna taktım.
Sonra BIOS'a girip EZ Flash tool ile USB içersindeki BIOS Update'i seçtim ve onay verdikten sonra PC kendini kapatıp açtı. Sonrasında CPU Debug LED yandı ve BIOS açılmadı.

Yetkili teknik servise sorduğumda CMOS resetlememi söyledi fakat önce PC'yi kapatmam gerekiyormuş. USB'deki Update'î seçtiğimden beri hiç Update ekranı görmedim, acaba PC'yi kapatsam çipi bozar mıyım? Yani arka planda Update başlamış mıdır bilemiyorum. Eğer çip bozulursa garanti kapsamına girer mi acaba onu da bilmiyorum. Bana bir fikir verirseniz çok müteşekkir olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eğer BIOS güncellemesi başlasaydı bir takip ekranı olurdu diye düşünüyorum ve zaten hata LED'i de yandıysa sistem başlatılamadığındandır bence kapatırsanız bir şey olmaz eğer soft brick gibi bir sıkıntı yaşarsanız da garantiye gönderdiğinizde BIOS'u tekrar yazıp gönderiyorlar bir sıkıntı olmaz bence.

BIOS üzerinden güncelleyecekseniz flashback işlemlerini yapmanıza hiç gerek yoktu. Direkt BIOS dosyasını indirip, USB'ye atıp EZ Flash Tool'dan seçip güncelleyecektiniz. Gereksiz adımlara girişmişsiniz.

Anakartta BIOS flashback varsa BIOS dosyasını indirdikten ZIP'ten klasöre çıkartın. Daha sonra içerisindeki biosrenamer aracını çalıştırın, dosyanın adı değişsin. Dosyanın adı değiştikten sonra USB belleği FAT32/MBR formatında biçimlendirin ve adı değişen BIOS dosyasını USB'nin ana dizinine atın, herhangi bir klasör içerisinde bulunmasın. USB'yi flashback için ayrılan USB portuna takın ve flashback butonuna 3 saniye kadar basın. Işık yanıp sönmeye başlayınca işlem başlamış olacak. Yaklaşık olarak 5-10 dakika arasında sürebilir. Işık söndükten sonra ya sistem kendini kapatıp yeniden açacak ya da ışık sönük vaziyette çalışmaya devam edecek. Eğer ki işlem bittikten sonra sistem kendini kapatıp açmazsa ışık söndüğü takdirde siz kendiniz elle sistemi kapatıp açın. İşlem bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…