ASUS TUF Dash 15 (2022) FPS düşüşleri

kbl96

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Technopat YouTube kanalında ASUS TUF Dash 15 incelemesini gördükten sonra Gaming PC arayışımı sonlandırarak ASUS TUF Dash 15 (2022) modelini almaya karar verdim ve haziran 2023'te satın aldım.

Aşağıda detaylarını paylaşacağım ancak izninizle hızlıca konuya girmek istiyorum.

Sistem donanımı:
Intel i7 12650-H
16 GB DDR5 RAM.
NVIDIA RTX 3060 GPU.

Tüm sürücüler güncel ve MUX Switch açık Turbo modundayken dahi oyunlarda GPU kullanımında anlık düşüşler yaşıyorum.

Örneğin grafik ayarları fark etmeksizin God of War oyununda GPU kullanımı %90 seviyesinden bir anda %26 seviyesine düşük FPS droplar yaşayıp 7-8 saniye sonra tekrar %90 seviyesine çıkıyor. Bu durumdan kurtulabilmek için internetin altını üstüne getirdim ancak bir çözüm bulamadım sevgili dostlar yardımlarınızı bekliyorum.

Donanımsal bir problem olabilir mi? Vakit kaybetmeksizin servise başvurmamı mı önerirsiniz?
PC içindeki SSD acaba oyun odaklı olmayabilir belki bu yüzden oyun paketlerinin okunması sırasında anlık bir sıkıntı yaşıyor olabilir miyim?
Donanım anlamında darboğaz yaşadığımı düşünmüyorum. It Takes Two, Spider-Man, GoW, FIFA 23 gibi oyunlarda da aynı sıkıntı grafik ayarları fark etmeksizin mevcut.

Armory Crate Yazılımı ekran görüntüsü ektedir.

3.png

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    41 KB · Görüntüleme: 37
  • 2.png
    2.png
    36 KB · Görüntüleme: 39

Technopat Haberler

Geri
Yukarı