ASUS TUF Dash F15 laptopa monitör bağlanır mı?

Kerem9

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. ASUS TUF Dash F15 modeli 240 Hz, 3060 ekran kartı, i7 11370H bulunan bir laptopım var. Bu bilgisayarıma Gaming monitör bağlamayı düşünüyorum. Fakat FPS düşer mi diye arada kaldım. Çünkü zaten masaüstünden laptopa geçtiğim için açıkçası laptop beklediğim performansı pek vermedi. Yani kötü bir performansı yok fakat 3060 ekran kartından daha iyi bir şey beklerdim. Her neyse. 165 Hz veya 240 Hz bir monitör alsam sizce FPS düşüşü olur mu? Bir de monitör alırken kesin dikkat etmem gereken özellikler var mı varsa nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
NVDIA denetim masasında Surround, PhysX Yapılandırması kısmında hangi çıkışın ekran kartınızla bağlantılı olduğunu görebilirsiniz. Eğer o çıkışı kullanırsanız stok ekran kartınız aradan çıkacağı ve sadece güçlü olan ekran kartını kullanacağınız için performans artışı olur. Ben de benzer bir soru sormuştum forumdaki arkadaşlar böyle bilgilendirmişlerdi.

Stok ekran kartı dediğin işlemcinin ki sanırım değil mi? Dediğin gibi çünkü galiba şu an ona bağlı gözüküyor fakat HDMI kısmının üstünde RTX 3060 yazıyor. Yani monitörü HDMI bağlayınca 3060 kullanılacak herhalde.

Evet işlemcininkinden bahsettim. HDMI yazıyorsa HDMI ile bağlarsanız aradan işlemcinin ekran kartı tamamen çıkmış oluyor sadece 3060 kullanılacak bu yüzden de performans artışı bile olabilir.
Bir de monitör alırken kesin dikkat etmem gereken özellikler var mı varsa nelerdir?
Teknoloji şans işi monitör de aynı şekilde bu yüzden. En sorunsuz ürünü de alsanız sizde ghosting, ölü piksel gibi sorunlar olabilir ama bunun önüne geçmek için iyi bir araştırma yapın kronik sorunlu bir monitör olmasın. Ek olarak ben bu sitenin incelemelerini beğeniyorum alırken buradan da kontrol edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…