ASUS TUF F15 için SSD tavsiyesi

Daha fazla  
ASUS TUF F15 laptopum için 1TB SSD bakıyorum. Laptopun kendi SSD'sine baktım 3100 okuma 1800 yazma hızı gösteriyor. Daha hızlısı mümkünse diye baktım. Karar kıldığım bunlar var.

5150/4900 hız değerleri denk fiyattakilere göre çok iyi en yakın olduğum bu ama şüpheleniyorum bir sorunu olabilir mi?

5000/3900 okuma yazma hızı var SanDisk'ten sonraki tercihim de bu.

4150/4150 okuma yazma hızı.

3200/2500 okuma yazma hızı.

3500/3000 okuma yazma hızı.

Buradaki ürünlerin fiyatları birbirine yakın ama hızları farklı. Isınma harici başka bir olası sorun düşünemiyorum ve ne kadar fark eder onu merak ediyorum. Bilen biri yardım edebilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam buna baktım da 2100/1700 hız gösteriyor bu sahip olduğumdan da yavaş ve diğerleriyle yakın fiyatta.

İşletim sistemi kuracaksanız DRAM olması önemli. Kioxia Exceria g2'de DRAM mevcut. DRAM SSD'nizin daha stabil ve daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

Hocam buna baktım da 2100/1700 hız gösteriyor bu sahip olduğumdan da yavaş ve diğerleriyle yakın fiyatta.

İşletim sistemi kuracaksanız DRAM olması önemli. Kioxia Exceria g2'de DRAM mevcut. DRAM SSD'nizin daha stabil ve daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

Bunu alıyorsun keyfine bakıyorsun.
Ayrıca DRAM çok önemli hissetme konusunda belki anlamayabilirsin ama ardışık küçük dosyalar yazılırken veya çalışıyorken DRAM yetişiyor yardıma.

Bu bahsettiğiniz DRAM mevzusu bu SSD'de var mı

Klonlama yapmayı düşünüyordum.

Bir sorun olur mu

Bu bahsettiğiniz DRAM mevzusu bu SSD'de var mı?

Tabii ki var ayrıca bizzat kullanmadığım hiçbir ürünü önermiyorum. Şu an kendisi laptopumda 2.SSD olarak takılı umuyorum laptopunuzda SSD için soğutma tarzı bir blok vardır ya da benim işlerden dolayı çok yük biniyor olabilir 84 derece sıcaklıkları görüyorum yük altında boşta 36 derece

Tamam anladım, sağolun bilgiler için.

Hocam kusura bakmayın bir daha rahatsız ediyorum, önerdiğiniz SSD'nin fiyatı bir günde 250 lira arttı.
Normalde acelem yoktu bayramı bekliyordum kendimi rahata almak için ama şuan durumlar hiç iç açıcı değil ve daha kötüye gitme şansı var. Benim aklımdaki SSD'nin fiyatı hala aynı
şuanda iki SSD arası 800 lira fiyat farkı var ve bu benim kolay toplayabildiğim bir para değil. Aradaki farkı değer buluyor musunuz çünkü 512 GB SSD'ler 1000 küsür fiyatta. Ne yapmalıyım şuan ikisinden birini alacağım.

Meraktan versus.com a baktım harbi gözle görülür bir puan farkı var.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-22 175027.png
    141,2 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:

Amazon'dan benim önerdiğim SSD'yi alın. 30 gün içerisinde muhtemelen indirime girer ise açın iade tekrar satın alın girmezse yapacak bir şey yok. Onun dışında tabii ki attığınızı alın demem ikisi aynı ortama bile koyulmaz. Hem çok da fiyatı artmamış. Bende 2850TL'ye almıştım.

Kioxia siparişi verdim. Hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…