ASUS TUF F15 için SSD tavsiyesi

Takınca bir cyrtal disk infodan fotoğraf bekleriz.
2 gün önce Kioxia SSD elime ulaştı. Kendim taktım, Recep Baltaş'ın videosunu izleyerek Casper aracılığı ile klonlama yaptım. Ardından boot menüsünden Kioxia'yı seçtim ve sıkıntısız açıldı. Oyun testi felan yaptım sorunsuzdu. Anın heyecanı ile tamam oldu bu deyip eski SSD'mi temizledim. Laptopu kapatıp Steam kütüphanemden bir şeyler indirmek için internet cafeye gittim. Ve 0xc00000e hatası ile mavi ekranla karşılaştım. Yine Recep Baltaş bu hatanın çözüm videosunu yapmıştı ama çözüm için elimde Windows 11 flash belleği yoktu.

Laptopu aldım elime fellik fellik bilgisayarcı arıyordum. İlki derdimi bile dinlemeden muhtemelen formatı kastederek "450 lira" dedi ben de "kolay gelsin" diyip çıktım. İkinci gittiğim yer incelemesi gerektiğini söyledi acelem olduğunu söyleyince yok bakamam dedi. En son gittiğim yerde yaşıtım çocuklar vardı saolsunlar ne dediysem yapmaya çalıştılar ama Recep Baltaş'ın çözümünü uygulayamadık. Komut satırı açılıyordu ama DiskPart uygulaması SSD'yi görmüyordu. SSD'leri çıkarıp taktık, yerlerini değiştik ama olmadı. Şükür önemli bir bilgim yoktu ama 400 GB küsür oyun+veri kaybetmek istemezdim. El mahkum format attık ve çocuklara 500 lira verdim -o fazladan 50 lira helali hoş olsun çabaları yeter-. İşin sonu toplamda bu SSD bana 3750 lira ve verilerime mal oldu. Belki aceleyle eski SSD'yi temizlemesem durum farklı olabilirdi de neyse. 1 ay önce bilgisayarcılara SSD takma ücreti sorduğumda 1 TB WD Blue SSD'yi 4000 liraya takarım demişti -o SSD şu an 2150 lira civarı-.

Yine ne yaptık ne ettik o para cebimizden çıktı. Bu kadar uzatılacak birşey yok aslında ama ordan oraya koşuşturduğum, format sonrası driverlarla uğraşırken sinirden ağladığım stresli bir gün oldu. Şu an SSD sorunsuza yakın çalışıyor. Format sonrası bazı problemler hala yaşıyorum -Windows orijinal öyle almıştık laptopu- ama oyunlarda gözle görülür bir problem yaşamadım. Aha şu da prize takılı standart GPU modundaki CrystalMark raporu.

Dosya Ekleri

• CrystalMarkRetro GPU Standart Mod Fişte Fan Performans Mod.png
    63,6 KB · Görüntüleme: 20

Burada en büyük yanlışınız derdinizin çözümünü dışarıdaki tamircilerde aramanız. Koskoca servisler formattan başka bir şey bilmiyor vallahi üzüldüm 500TL'ye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…