ASUS TUF F15 şarj ve ısınma problemi

Daha fazla  
Merhaba iyi günler, ASUS TUF F15 4070 Ti i7 işlemcili model var, eğer bilgi vermek için daha fazla detay gerekiyorsa yazarım hemen.
Neredeyse hiç oyun oynamıyorum. Zaten sadece CS yüklü arada ona giriyorum. Onun haricinde işimden dolayı Photoshop Illustrator coreldraw gibi tasarım uygulamaları kullanıyorum.

Şarj %100ken bitmesi 45 dakika falan gösteriyor şarjsız kullanamıyorum ve durduk yerde acayip ısınıyor laptop.

Anlam veremiyorum ateş gibi oluyor. Görev Yöneticisi'ni açıyorum bir şey mi var diye ne zaman görev yöneticisine girsem fan kapanıyor onu da anlamadım. Ne yapmam gerekiyor?

Yaklaşık 7 aylık bir cihaz garantisi de mevcut.

TUF cihazlar cayir cayir isiniyor zaten hocam ozellikle Intel islemcili olanlar. FA507 kasa A15 modellerinden 1 2 istisna model haric AMD modellerde ısınıyor. Cihazin bakimlarini yapmanizi oneririm.

Merhaba öncelikle BIOS'tan Armoury Crate'i kapatın, sonra G-Helper indirin, G-Helper'da sessiz moda alın ve fanlar+güç kısmından Turbo Boost'u kapatarak fan ve ısıyı önemli ölçüde azaltırsınız, sorunuz varsa yazın.

Yanıtınız için teşekkürler. Ama bu muhtemelen sizin tahmin ettiğinizden daha fazla bir ısınma. Sürekli laptop değiştiren bilgisayarlara ilgili bir arkadaşım var oda geçen denk geldi ben photoshop kullanırken, kendi laptopunun oyun oynarken bu kadar ısınmadığını söyledi. Ben bunu servise göndersem ne gibi bir işlem yaparlar acaba. Macbook almadığıma çok pişmanım nefret ettim asustan. Tüm uygulamalarım orjinal fakat yalnızca windowsu 10 tllik bir key ile aktif ettim acaba oradan bir virüs bulaştıda arkaplanda bişeyler çalışıyor anlamadım.

Dediklerimi uygulayın, ısı sorununuz kalmicak emin olabilirsiniz

Dediklerimi uygulayın, ısı sorununuz kalmicak emin olabilirsiniz
Dostum rica etsem indirebileceğim linki atar mısın? Resmi bir sitesi yok sanırım. Githubta falan varda yanlış bişey yapmaktan korkuyorum. Yardımcı olduğun için çok teşekkürler. Birde bu işlemden sonra pil süresi uzar mı?

Burdan ghelper.exe yi indirin hocam ayrıca evet, pil süresi uzar, orda düşük güç modu falanda var ayarlarsınız kafanıza göre Release GHelper v0.207 · seerge/g-helper

Burdan ghelper.exe yi indirin hocam ayrıca evet, pil süresi uzar, orda düşük güç modu falanda var ayarlarsınız kafanıza göre Release GHelper v0.207 · seerge/g-helper
dostum hayırlı bayramlar, dün ayarladım bir videoya bakarak ghelper ayarlarınıda yaptım, ısınma sorunu tamamen ortadan kalktı fan hiç çalışmıyor bile adam akıllı. Şarj süresi hala yalnızca netflix falan açıkken arkaplanda herşey kapalıyken maks 2 saat falan. Herhalde normali bu. Eğer denk gelirde araştırma sürecinde okuyan olursa şarj süreside önemliyse kesinlikle macbook öneririm.

Hayırlı bayramlar, orada iyileştirilmiş modu var aslında onu seçince bir tık daha uzuyor bir deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…