ASUS TUF F15 vs Lenovo Ideapad Gaming

11400H 5600H'a göre bir tık daha iyi olsa da bu fark ekran ve ekran kartı farkı kadar değil. İkisi arasından Lenovo daha iyi.

Bütçeyi biraz daha aşamam diye düşünüyorum hocam. Bu size linkini attığım ASUS modelde dediğiniz gibi 16 GB tek kanal RAM var ise deneyimimi ne kadar etkiler?

Eğer ileride yükseltme yapmam diyorsanız 16 GB olan modeli alabilirsiniz. Ama şunu söylemekte fayda var. Lenovo'nun ekran kartı ASUS'un ekran kartından biraz daha iyi. Aralarında 10 FPS oynuyor. Tercih yine de size kalmış.
11400h 5600H'a göre bir tık daha iyi olsa da bu fark ekran ve ekran kartı farkı kadar değil. İkisi arasından Lenovo daha iyi.

Arkadaşın dediği doğrudur.
Büyük ihtimal benim yüzünden sizin biraz kafanız karıştı . Size kısaca şöyle açıklayayım. ASUS'un işlemcisi Lenovo'ya göre bir tık daha iyi. ASUS'un tek kanal 16 GB RAM olması ileride çift kanal yapma şansını azaltıyor çünkü 16 GB RAM'ler biraz pahalı. Lenovo'nun ise tek kanal 8 GB RAM'i var. İleride rahat bir 8 GB RAM daha alabilirsiniz. Oyunlardaki en büyük etkenlerden biri şüphesiz ekran kartıdır. Burada Lenovo'nun ekran kartı ASUS'un ekran kartına göre daha iyi. Bu demek oluyor ki Lenovo oyun için daha iyi. İleride bir tane daha 8 GB RAM alırsanız tadından yenmez. Eğerileride bir 8 GB RAM daha alabilirim derseniz oyun için Lenovo daha iyi bir tercih olacaktır. Eğer yükseltme yapamam diyorsanız günümüzde artık 8 GB RAM yetmediği için ASUS'u düşünebilirsiniz. Ama sizin yerinizde olsam oyun için alacaksam eğer Lenovo'yu alırım ileride para biriktirip 8 GB RAM alırdım.

Kafanızı karıştırdığım için özür dilerim. Alacağını laptopu bu yazıya bakarak seçerseniz daha iyi olur.

Son düzenleme:

Estağfirullah hocam. Kafam karışmadı. Benim de araştırdığım kadarıyla Lenovo çok daha iyi ama gönlüm ASUS'tan yana. ASUS fanboyu muyum neyim yahu.

Estağfirullah hocam. Kafam karışmadı. Benim de araştırdığım kadarıyla Lenovo çok daha iyi ama gönlüm ASUS'tan yana. ASUS fanboyu muyum neyim yahu.

Lenovo'da fena değildir be hocam . Kafanıza göre istediğinizi alın hocam. Ama dediğim gibi eğer ileride alacağınız laptopun RAM'ini çift kanal yaparsanız alırsanız performansı neredeyse ikiye katlarsınız.

Bir şey daha eklemek istiyorum. Tek kanal RAM sistemi darboğaza sokabilir. Lütfen bunu düşünerek tercihinizi yapın.

Son düzenleme:
Peki ram yükseltme işlemi nasıl oluyor hocam? Ben pek anlamıyorum da. Garanti dışı kalıyor vesaire diyorlar. Ve maliyeti nedir?

RAM yükseltmek çok kolay. Eğer donanımlara hasar vermeden takarsanız garanti dışı kalmaz. Yine de alacağını modelin müşteri temsilcisi ile konuşun. 8 GB RAM'ler 500 TL civarında iken 16 GB RAM'ler 1000 TL civarında. Nasıl takılacağını öğrenmek istiyorsanız YouTube'da bununla alakalı bir sürü video mevcut. Eğer takamam derseniz bilen birine taktırabilirsiniz.

Not: Alacağınız RAM sisteme takılı olan RAM ile aynı olmalıdır. Sistemdeki RAM'i öğrenmek için CPU-Z'i kullanabilirsiniz.

Teşekkürler ediyorum hocam yardımcı olduğunuz için. Önerilerinizi dikkate alarak seçim yapacağım.

Teşekkürler ediyorum hocam yardımcı olduğunuz için. Önerilerinizi dikkate alarak seçim yapacağım.

Ne demek hocam her zaman . Eğer sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin. Şimdiden hayırlı olsun yeni bilgisayarınız.

Ne demek hocam her zaman . Eğer sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin. Şimdiden hayırlı olsun yeni bilgisayarınız.
Hocam bahsi geçen iki modelin hangisinde soğutma işlemi daha başarılı?

Hocam bahsi geçen iki modelin hangisinde soğutma işlemi daha başarılı?

Hocam kusura bakmayın biraz geç gördüm.
Hocam iyice araştırdım, site site dolaştım ve aynı zamanda YouTube testlerine de baktım ve sonuç olarak Lenovo'nın soğutması daha iyi duruyor diyebilirim. Sizin attığınız modeller arasından Lenovo, oyunlarda ASUS'a göre 10 FPS kadar daha dazla alıyor. Bu FPS farkı ekran kartından dolayı oluyor. Eğer sizde YouTube testlerini incelemek isterseniz;

Lenovo İdeapad Gaming 3 (3050 Ti versiyonunu bulamadım.)

Asus TUF F15

3050 vs 3050ti (Lenovo'nun 3050 Ti versiyonunun test videosunu bulamadığım için 3050 ile 3050 Ti'nin karşılaştırılmasını koydum.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…