ASUS TUF F16 alınır mı?

Tersun

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler arkadaşlar. Ben Asus tuf f16 sipariş ettim ancak aklımda hala sorular var acaba almasam mı iademi etsem diye ürün henüz elime ulaşmadı ancak hala emin olamıyorum. Bu model ile arasında kaldığım modeller şu şekilde.

-İlki Gigabyte A16
Bu modelin işlemcisi ASUS'a göre biraz daha güçlü ancak ekran kartı 75W olduğunda performans farkı olabilir diye düşündüm.
-İkincisi Acer V16
Bu modelinde gene işlemcisi ASUS'a göre daha iyi ve ayrıca 32 GB RAM'le geliyor ancak aynı şekilde ekran kartı 85 W olduğundan gene performans farkı olabilir diye düşündüm.
Benim neden ASUS tercih ettiğimi sorarsan öncelikle markadan dolayı daha uzun ömürlü olur vs. diye düşündüm diğer sebepler ise şunlar, soğutma bloğu gözüme daha büyük göründü bundan dolayı belki ısınma sorunu daha az olur diye düşündüm bir de ekran kartının 140W olması da etkili oldu çünkü piyasada ekran kartı 140W olan modellerin çoğu 40K-45Kdan yukarı satılıyor. Ama benim de içimde hala bir şüphe var iade edip farklı bir şey alsam mı diye. Umarım konu hakkında daha bilgili birisi beni aydınlatır.
Ama gerçek şu ki bu elektronik işi biraz da şans.
Bir de bazıları ASUS'ta servisin çok kötü olduğunu ve siyah ekran sorunu yaşadıklarını söylemiş.

Bilgisayarların içinin resimlerini aldığım video linkleri:
ASUS
gigabyte
ACER

Dosya Ekleri

• acer.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 27
  • asus tuf.png
    835,5 KB · Görüntüleme: 29
  • gigabayt.png
    780,5 KB · Görüntüleme: 30
ASUS TUF F16'yı kaça aldınız? Bütçe ne kadar?

Kusura bakmayın uyarı aldığım için yanıt veremedim. Bütçem 40k civarıydı bilgisayarı 39.700'e aldım. Bu arada bilgisayar elime ulaştı iadeden vazgeçtim. Bilmiyorum umarım sorun çıkarmaz ancak bu benim ilk FreeDOS bilgisayar alışım oldu ve sürücüler olsun BIOS güncelleştirmesi olsun bayağı vaktimi aldı ama süreç zor değildi sadece uzun sürdü. İlk baş Windows yüklerken SSD'yi görmedi müşteri hizmetlerini aradım bana yardımci oldular tam hatırlamıyorum ama sanırım VMD ayarını kapatmıştım müşteri hizmetlerindeki kişi performansa etki etmeyeceğini söyledi ne kadar doğru bilmiyorum. Şu an bilgisayar çalışır ve güncel durumda ancak oyun vs. yüklemeye vaktim olmayacak sanırım belki benchmark testi yaparsam sonucları bildirirm.

Arkadaşlar ben bilgisayara benchmark testi uyguladım ancak oyun yükleme fırsatım olmadı yaptığım testin sonuçlarını aşağıdaki görsele yükledim birde bu programın içinde oyun modu vardı oradan da bi 15-20dk test yaptım 1080p yüksek ayarlarda test sırasında 75 dereceyi geçmedi GPU fps olarak 60-80 arası değişiyordu. Testi yaparken ki G-helper ayarlarını da gene görselde paylaştım. Bu sırada fan sesi ise bence kabul edilebilirdi hatta sesi az bile sayılır gerçi testi yaptığım ortamda sıcaklık 20 derece civarıydı yanı sıcak havalarda daha çok fan açacaktır.

Dosya Ekleri

• Superposition_Benchmark_v1.1_10598_1758663980.png
    603,3 KB · Görüntüleme: 11
  • Ekran görüntüsü 2025-09-24 173808.png
    258,8 KB · Görüntüleme: 12
  • Ekran görüntüsü 2025-09-24 173838.png
    201 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…