ASUS TUF FX505DU Windows 10 stopcode hatası

Sayın hocam @24099 ve @Murat5038 gayret ve çabanız için çok teşekkür ediyorum. BIOS ve GPU güncelleme yapabilecek durumda değilim. Rehberi de takip ettim ancak herhangı bir hatanın bedeli ağır olacaktır. Dolayısıyla ben bilgisayarı muhtemelen bir bilgisayarcıya teslim edeceğim. Konu kapanabilir hocam teşekkür ediyorum.

Biz teşekkür ederiz.

Aslında ekran kartı sürücüsü güncelleme o kadar tehlikeli bir durum değil. Kaldırdıktan sonra önceden nasıl kurduysanız öyle kurulum yapacaksınız.

Tekrar selamlar. @claus @Murat5038 @24099. Dün size dediğim üzere bugün bilgisayarı "yetkili ASUS" bayisine götürdüm. Garanti kapsamı dışında cebımden verdığım "200 TL" ile format attırıp BIOS'a kalıcı lisans yüklettirdim. Saat 21.00'dan itibaren 2 kere mavi ekran hatası aldım.

Bayiye BIOS'un güncellemesinin olmadıgını söyledim.(Sizin direktifleriniz doğrultusunda). Bana Windows 10 Home yüklü olduğunu ve sıkıntı yarattığını Windows 10 Pro ile çözüleceğini söylediler.

Şu an ne yapmam gerekiyor? Bilgisayarı garanti kapsamına sokup göndersem bilgisayara ihtiyacım olacak. Yarın tekrar gideceğim fakat son olarak mınıdump dosyalarına bakarak sorunun ne olduğunu lütfen söyler misiniz?

minidump1 minidump2

Son düzenleme:
Para çok heralde Bir sürü rehber varken formata BIOS'a para veriyorsunuz. Bu kadar şeyi yapamıyorsanız buradan pek yardım beklemeyin. İleri düzey bilgiler bazu yazıklarımız, bazıları basit olmasına rağmen onlarıda yapamıyorsunuz. Söylenenleri yapamazsanız ilerlemez konu.

Yeni dosyalardan biri ekran kartını gösteriyor ancak BIOS güncelleyince de düzelebilir, formatla da tekrar format da gerekebilir, sürücü güncellemesi de. İkisincisi de sürücü de olabilir işlemci kaynaklı da bu da BIOS'la düzelebilir veya sürücü güncelleyince. Bunları yapamadığınız için devamlı servise gitmeniz gerekecekse onlarla diyalog kurup sorununuz neyse çözsünler.
Saçma sapan ev sürümüymüşte pro olunca düzelirmiş ne saçmalık ya Neyse, durum bu size kalmış.

Yorumlarınız için teşekkürler. Öncelikle öne sürdüğünüz tezlere karşı antitez öne süreceğim? İlk olarak param çok değil ki çok olsa buraya yazmam. İnsanlara yardım maksatlı kurulan bir blogda belli bir yeterlilik ve bilgi düzeyinin arandığını ilk defa sizde gördüm. BIOS güncellemesi dediğiniz olay beni aştığı için zaten formata götürdüm. Basit dediğiniz kısımları illaki rehberle yapabileceğimiz şeklinde bir düşünce yapısı da bana komik geldi hocam. Siz bilgisayar alanında belli bir bilgiye sahip olduğunuz için bu kadar rahat konuşuyorsunuz. O zaman her konu başlığına bir rehber atıp cevap yazmayın ki mantık o mantığa denk gelsin. Ben yine de teşekkür ederim. İyi akşamlar.

İnsanlara yardım maksatlı kurulan bir blogda belli bir yeterlilik ve bilgi düzeyinin arandığını ilk defa sizde gördüm.
Blog değil, forum altyapısı, forum değil ben arıyorum o yeterliliği.
BIOS güncellemesi dediğiniz olay beni aştığı için zaten formata götürdüm. Basit dediğiniz kısımları illaki rehberle yapabileceğimiz şeklinde bir düşünce yapısı da bana komik geldi hocam.
Komik gelmesin, aştı da diyemezsiniz rehber var diyoruz çünkü. Buralarda daha cmd açmayı bilmeyen, AV nedir bilmeyene neler öğretiyoruz.
O zaman her konu başlığına bir rehber atıp cevap yazmayın ki mantık o mantığa denk gelsin.
Bu dediğiniz anlaşılmadı.
Ben yine de teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Rica ederim, iyi akşamlar.

"Forum alt yapısında" yeterlilik aramanızı takdir ediyorum Lütfen yeterliliği başka kullanıcılarda arayın. Ben sizin sınadığınız bir insan değilim. Sizden de beklemedim böyle bir şey.

İkinci olarak "aştı" demek benim hakkımdır. Rehber olsun veya olmasın ben kendimde bios güncellemesi yapabilecek bir medeni cesaret veya sizin tabirinizle "yeterlilik" göremedim.

İyi akşamlar efenim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…