Average Turko
Hectopat
Büyük ihtimal BIOS ile alakalı hocamarkadaşlar şu konuda bana yardımcı olabilecek çıkar mı?
ASUS TUF FX506HCB laptop oyunlarda FPS düşüklüğü
ASUS TUF FX506HCB-HN144 Intel Core i5 11400h 8 GB 512 GB SSD RTX3050 FreeDOS 15.6 (8 GB DDR4 3200MHz RAM var elimde takacağım). Cihazını geçtiğimiz hafta salı satın aldım, cuma günü coil whine olduğunu fark ettim(kulağınızı yaslarsanız klavyenin üst kısmındaki boşluktan fişe takılı iken kesik...www.technopat.net
Büyük ihtimal BIOS ile alakalı hocam.
305 veya 308'e geri dönmenizi öneririm. Tabi yeni sürümler çıkıncaya kadar.
1- asus'ta görüştüğüm yetkili grafik sürücü silin asus sitesinden indirip kurun dedi ama sitede sürücüyü bulamadım ve olmazsa format atın dediBüyük ihtimal BIOS ile alakalı hocam.
305 veya 308'e geri dönmenizi öneririm. Tabi yeni sürümler çıkıncaya kadar.
1- https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/...Graphic_ROG_Intel_B_V27.20.100.9510_23112.exe1- asus'ta görüştüğüm yetkili grafik sürücü silin asus sitesinden indirip kurun dedi ama sitede sürücüyü bulamadım ve olmazsa format atın dedi
2- dediğim gibi myasus'tan oto güncellemedi zaten flashı fat32 dosya atıp elle güncelledim 308 sürümüne geri nasıl geçeceğimi bilmiyorum ve 8gb ram siparişim yarın elimde olacak önce ram'i takıp bi baktıktan sonra mı geri güncelliyim( eski sürüm kullanmak ram performansına olumsuz etki yapar mı) yoksa geri güncelleme yapıp mı takayım?
kafamdaki soru şu: sürücü driver silip yükleme - format atmak - bios eski sürüme geçmek - ram yükseltmesi yapmak
fps sorunumun çözümü için bunlardan sırayla hangilerini yapmak mantıklı olur ve çözüm getirir?
1- Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Sürücüsü | NVIDIA şuan bunu indiriyorum yarısına geldi1- https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/...Graphic_ROG_Intel_B_V27.20.100.9510_23112.exe
DDU ile sürücüleri silin. Her birinde sildikten sonra silineni kurun ve tekrar yeniden başlatıp aynı şeyi tekrarlayın.
2-https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/GamingNB/Image/BIOS/102000/ASUS_FX506HCB_305_BIOS_Update.exe
v305 BIOS sürümü. Bunu şimdilik kurabilirsiniz.
3-RAM'in linkini atabilir misiniz? RAM performansı hatırı sayılır bir şekilde iyileştirir. Format harici ötekileri uygulayabilirsin.
TUF Gamingï½Laptopsï½ASUS Malaysia
Bristling with high-refresh rate displays and competitive GPUs, ultra-durable TUF Gaming laptops deliver a reliable portable gaming experience to a wide audience of gamers.www.asus.com
Buradan Chipset sürücülerini de kurmanı öneririm. Hotfix hariç ötekileri de iyi olabilir tabii ( Networking ve Bluetooth'u Intel mi MediaTek mi baktıktan sonra seçerek kurman önemli. ). Attığım linkten BIOS sürümlerine de bakabilirsin. v305 ve 308 orada var.
1- Oradakini kurmayın. ASUS'taki sürüm daha performanslı ve görsel küçük detayları çözebiliyor. Artı olarak Intel'inkini de atmıştım bu arada.1- Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Sürücüsü | NVIDIA şuan bunu indiriyorum yarısına geldi
2- aldığım ram bu
Kingston KVR32S22S8/8 8 GB DDR4 3200 MHz CL22 Notebook Ram Fiyatları ve Özellikleri
3- indirmeden sonra DDU sürücü silmeye internet bakıp yükleyeyim
4-BIOS ben exe olarak yapamamıştım söylediğim gibi, hocam sen exe atmışsın anladığım kadarıyla çalışırıp nextleyince bios sürümüm 308'e düşecek
1- Oradakini kurmayın. ASUS'taki sürüm daha performanslı ve görsel küçük detayları çözebiliyor. Artı olarak Intel'inkini de atmıştım bu arada.
2-Uyumlu ram. Doğru seçim.
3-DDU'ya bir göz atın. Küçük ayarları var çünkü.
4-Şu anlık 305 daha mantıklı. En sorunsuz o sanırım. Ben HC model kullandığım için en son 306 var. Kullanıcı yorumlarına bakarak önerme yapıyorum ve 308/309 biraz sıkıntılı sanırım. Sonrasında yenisi gelince güncellersiniz.
Hocam si1- Oradakini kurmayın. ASUS'taki sürüm daha performanslı ve görsel küçük detayları çözebiliyor. Artı olarak Intel'inkini de atmıştım bu arada.
4-Şu anlık 305 daha mantıklı. En sorunsuz o sanırım. Ben HC model kullandığım için en son 306 var. Kullanıcı yorumlarına bakarak önerme yapıyorum ve 308/309 biraz sıkıntılı sanırım. Sonrasında yenisi gelince güncellersiniz.
ayrıca attığınız bios vers 305 sürüm exe'yi çalıştırdım kurdu rstart attım oyuna girdim fps 250-300 arası dalgalanmaya başladı ama bios'a girdiğimde bios ver 309 yazıyodu1- Oradakini kurmayın. ASUS'taki sürüm daha performanslı ve görsel küçük detayları çözebiliyor. Artı olarak Intel'inkini de atmıştım bu arada.
Çünkü ez flash ile 305 sürümüne güncellemen lazım .exe ile eski sürüme dönemezdin fx506hcb.305 diye aratırsan farklı sitelerden bulabilirsin.ayrıca attığınız bios vers 305 sürüm exe'yi çalıştırdım kurdu rstart attım oyuna girdim fps 250-300 arası dalgalanmaya başladı ama bios'a girdiğimde bios ver 309 yazıyodu