Yeni bir laptop aldım. ASUS TUF Gaming A15, çok fazla ısınıyor oyun oynarken değil, sadece açıp beklerken ya da müzik dinlerken çok ısınıyor. Alalı 2-3 hafta falan oldu. Bir çözüm veya öneriniz var mı?
Ne kadar ısınıyor? HWiNFO ve FurMark ve CPU Z indir test yap sıcaklıkları paylaş ki yorum yapabilelim. Ve ayrıca laptopun altına silgi falan koyarak 3-4 cm kaldırın. Cok faydası olur.
HWMonitor for Windows® x86/x64 is a hardware monitoring program that reads PC systems main health sensors : voltages, temperatures, powers, currents, fans speed, utilizations, clock speeds ... The program handles : CPU and GPU-level hardware monitoring...
MSI Afterburner CPU-Z FurMark HWiNFO yaz indir. Testi başlat sıcaklıkları HWiNFO'dan takip et test sırasında. Bunlar stres testi laptopun en fazla kaç derece olduğu öğreneceğiz. Ekran kartı için FurMark işlemci için CPU-Z
Eğer bilgisayarında yoksa Armory crate indirip kurabilirsin. Hem fan hızlarını ayarlayabilirsin, klavye ışığı vs ne varsa.
Aramaya bir yaz bakalım bilgisayarında vardır belki. Ben daha yeni nesil TUF kullanıyorum. Isınma derdim olmadı pek.
Aynı laptopu 6 ay önce 18.000 TL'ye almıştım. BIOS, Windows ve sürücülerin tamamı güncel. Normal kullanımda oldukça serin çalışıyor, hatta fan bile devreye girmiyor. Uzun saatler boyunca RDR2 oynasam bile ısınma stabil kalıyor. Tabii ki, altında sürekli bir soğutucu var ve standlı kullanıyorum. Oyun oynamadığım zamanlarda ise soğutucuyu kapatıyorum.
Eğer bilgisayarında yoksa Armoury Crate indirip kurabilirsin. Hem fan hızlarını ayarlayabilirsin, klavye ışığı vs ne varsa.
Aramaya bir yaz bakalım bilgisayarında vardır belki. Ben daha yeni nesil TUF kullanıyorum. Isınma derdim olmadı pek.