Yeni bir laptop aldım. ASUS TUF Gaming A15, çok fazla ısınıyor oyun oynarken değil, sadece açıp beklerken ya da müzik dinlerken çok ısınıyor. Alalı 2-3 hafta falan oldu. Bir çözüm veya öneriniz var mı?
Isınma problemi falan yok PTM 7950 sürdüm laptop throttle olmuyor bile 65W çekerken işlemci. Başta ben de MX6 veya stok macun varken öyle sanıyordum. PTM 7950 ile sorun çözüldü.
Merhaba hocam. Bende de Asus tuf a15 2023 var 7535hs rtx4050 modeli. 65w limit ile cinebench multi çalıştırdınız mı hiç sıcaklık en fazla kaç dereceye çıkıyor?
Çok enteresan bir laptop. 30w limit ile turbo modda 80 dereceyi geçmiyor işlemci tam istediğim sınırda ancak bazı oyunlarda 30w yetmiyor %1low değerleri çok düşük. Limiti 35w'a yükseltince 85-90lara çıkıyor.
Fanları 84 bıçaklı yüksek devirli sessiz bakır borudan kısılmamış ancak enteresan bir şekilde soğutamıyor bilgisayarı. Bunun termal macun sorunu olduğundan eminim. Çünkü zalman laptop soğutucumu koydum altına hiçbir fark olmadı. Belli ki macun sıcaklığı soğutucuya iletemiyor. Garantisinin bitmesine 1.5 yıl var. Risk almak da istemiyorum. Sizin garantisi devam ediyor muydu?
Isınma problemi falan yok PTM 7950 sürdüm laptop throttle olmuyor bile 65W çekerken işlemci. Başta ben de MX6 veya stok macun varken öyle sanıyordum. PTM 7950 ile sorun çözüldü.
ASUS TUF Gaming A15 FA507NVR modelini almayı düşünüyorum bu modelinde de ısınma problemi var mı? Bir de işlemcisine pek iyi yorumlar yapılmamış bir bakarsanız sevinirim.
ASUS TUF Gaming A15 FA507NVR modelini almayı düşünüyorum bu modelinde de ısınma problemi var mı? Bir de işlemcisine pek iyi yorumlar yapılmamış bir bakarsanız sevinirim.
O fiyatlara farklı daha iyi bir model bulabilir misin bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim stok termal macunla evet ısınıyor. Fakat ısınması problem değil zaten güncel işlemciler bu sıcaklıkta durmaksızın çalışabilecek şekilde üretiliyor. Throttle olabilir mi evet olabilir bunu da termal macun yerine PTM veya Helios kullanarak çözebiliyorsun. Ben genel olarak çok memnunum.