Asus TUF Gaming A15 FA507 vs Acer Nitro 5 AN515-46

Gestaltzerfall

Kilopat
Blender, UE5 gibi uygulamaları kullanan dijital oyun tasarımı öğrencisiyim. Ekran kalitesi benim için önemli. Hangisini tercih etmeliyim?

Bütçem 26.000TL civarlarında azıcık da esneyebilir. TUF'un model kodu "FA507RM-HN095". Ayrıca 2. el ROG Zephyrus'lar da ilgimi çekti ama 2. el olduğu için çok emin olamıyorum.

Peki sizce bütçeyi de düşünerek 4000 serisini beklemekte fayda var mı? Bu konuda pek acelem yok.
4000 Serisi cihazlar yanında bir çok yenilikle geliyor, kartın kendisinin de çok güçlü olmasını bir kenara bıraktım, DDR5 ram gibi şeylerle de geleceği için en ucuzunun bile 40.000 civarında olacağını düşünüyorum, iyimser bir rakam verdim.

Oyun tasarımı için bir cihaz alacaksan 4GB VRAM olan ve içinde 3050 türevlerini barındıran bir cihaz almanı önermem, en az 6GB VRAM olmalı.

Kendi cihazım için konuşacak olursam, Rog Strix g513 serisinin 3050TI modelini kullanıyorum, bununla da dibine kadar oyun yazılımlarıyla uğraşabilirsin, cihaz her şekilde bunu kaldırır ama rahatlık açısından 6GB VRAM olan bir model tercih etmen daha iyi olur. Benim halihazırda masaüstü sistemim de olduğu için bu cihazı taşınabilirliği ve şıklığı için tercih ettim. Diğer Gaming cihazlar gibi hantal değil, çok şık.

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim ekran kalitesinden dolayı ROG serisinin fiyatlarını kovalamaya çalışacağım gibi gözüküyor. 4000 serisinin fiyatlarını bilmeden beklemek vakit kaybı gibi geliyor fakat yeni bir teknolojiyle geliyor olması biraz beklemeye değermiş gibi geldi. Bir yandan da ikinci el Zephyrus piyasasına bakmak en sağlıklısı sanırım. Tekrardan teşekkür ederim @Wilfaelor @Artoria Pendragon.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…