ASUS TUF Gaming A15 FA507NU LP053 çok ısınıyor

DEAD7412

Decapat
Yer
Tokat
Merhaba arkadaşlar. ASUS TUF Gaming A15 FA507NU LP053 ürün modeline sahibim. Bu laptopta ısınma problemim oldu laptopu dün aldım bugün bazı oyun testlerini yaptım ısınma sorunu şu şekilde CS:GO açtım CS:GO gibi düşük sistemli bir oyunda bile elimi güç düğmesinin yakınlarına götürünce elim yanmaya başlıyor. Laptopun kasası çok ısınıyordu ve fazla ses çıkarıyordu bu sorunu nasıl çözebilirim? Bazı konularda Turbo Boost kapatın demişler ama tam anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tam dereceleri söylerseniz iyi olur.

Aynı makineyi kullanıyorum 2 aydır ısınma ile ilgili en ufak bir problem yaşamadım. Dereceleri paylaşırsan ordan yola çıkabiliriz. Ekran kartı bios dahil tüm güncellemeleri yaptınız mı? Cod warzone 2.0 da ekran kartı sıcaklığım full ayarlarda 58 dereceyi görüyor. İşlemci sıcaklığım 73 Max gördüğü. Makineyi bulunduğu yerden biraz yükseltmeyi deneyebilirsin. Fanlar turbo modda çalışıyor bende kulaklık taktığım için duymuyorum bile oyunda da kimse fan sesiyle alakalı bir ses rahatsızlığı yaşamıyor. Bugünlerde ki sıcaklarda bile ekran kartım Max 61-63 arasını gördü sıcaklığı

Hocam CS:GO'da Turbo Boost kapatınca işlemci Max 77 gördü ekran kartıda 71.
Bu verdiğiniz değerler benim aldıklarıma göre yüksek oyunla alakalı olabilir mi acaba? Warzone caldera oynadığım da 68 dereceyi gördü makine 2.0 oynadığımda 60 ı görmüyor bile aynı ortam ve şartlarda. Güncellemeleri kontrol ettiniz mi? Son Nvidia güncellemesi sonrasında ısı değerlerim buralara çıktı bu arada öncesinde daha da düşüktü. Ben ekstra bir soğutma da kullanmıyorum. Sadece makinenin arka kısmını ekranın altına denk gelen kısma TV kumandası falan koyup 1 cm falan yüksek tutuyorum

Hocam nasıl ayar yaptıysanız bana da söyler misiniz daha demin yüksek ayarlarda The Forest 1 oynadım ve işlemcim 94 dereceyi gördü.

Hocam bende 8 GB RAM ve Windows 11 kurulu.

Hocam 105 FPS The Forest yüksek ayarlarda Turbo modda işlemci 90 derece ekran kartı 70 derece.

Hocam konuya açıklık getiriyorum Turbo Boost kapalı armory cratede performans modunda işlemci 10 dk içinde 80 dereceyi gördü ekran kartıda 70 civarlarında Turbo Boost kapatıp Armoury Crate ayarlarından Turbo moda alırsak işlemci anında 95 derecelere fırlıyor.

Son düzenleme:
Makine yanımda değil akşam bakabiliriz. Ben ekstra hiçbir ayar yapmadım makine performans modunda prize takılı halde kullanıyorum fanlar turbo modda armory crate de bıraktım ben tüm ayarları. Ram 16x2 32 GB bende ram yetersizliğinden kaynaklı da olabilir sende ki durum. Bahsettiğin dereceleri ben görmüyorum hiç. Win 11 yine bende de işletim sistemi. 7 den sonra eve geçebileceğim sanırım yazarım burdan discord falan üzerinden ekran paylaşırım sizde tespit edersiniz umarım sorunu.

Tamamdır teşekkürler hocam ama fan ayarını nereden ayarlıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…