Evet hocam R9 7940HS.Normal sıcaklıklar CS, Valorant, LoL gibi oyunlarda işlemci daha aktif rol oynar. Farklı oyunlarda tam tersi olabilir ekran kartı 70-80 derece olur işlemci 60 derecelere düşer. İşlemci galiba Ryzen 9 7940HS, 100 dereceye kadar yolu var gözüküyor AMD'nin sayfasında.
Sorun çıkarmaz. ROG ile arasında ki fiyat farkı neydi? Fazla fiyat farkı olmaması senaryosunda ROG yerine TUF tercih etmek bir hata çünkü.Evet hocam R9 7940HS.
Peki turbo boost kapatma dışında, performans kaybını minimize ederek bu sıcaklığı düşürmenin yolu var mı? Ve cihaz kasasının bu kadar hissettirmesi normal mi? i7 13650HX RTX 4060'lı ROG ile bunun arasında kalıp bunu seçmiştim ama TUF için bahsedilen ısınma problemleri bunlarmış galiba. Kasanın bu kadar ısınması uzun vadede sorun çıkarmaz mı ki?
Şöyle ki, fiyatları aynıydı. Ben sipariş verdikten sonra TUF'ta ekstra kampanya oldu, ben de iptal edip tekrar aldım. İkisi de 43.999 TL'ydi, sonrasında TUF 41.800 civarına düştü ve o fiyattan almış oldum.Sorun çıkarmaz. ROG ile arasında ki fiyat farkı neydi? Fazla fiyat farkı olmaması senaryosunda ROG yerine TUF tercih etmek bir hata çünkü.
Hayırlı olsun öncelikle. ROG için 1000 TL fark bence fazla değilmiş. ROG daha iyi bir tercih olurmuş gibi geldi konudan bağımsız.Şöyle ki, fiyatları aynıydı. Ben sipariş verdikten sonra TUF'ta ekstra kampanya oldu, ben de iptal edip tekrar aldım. İkisi de 43.999 TL'ydi, sonrasında TUF 42.800 civarına düştü ve o fiyattan almış oldum.
41.800 yazacaktım hocam yanlış olmuşHayırlı olsun öncelikle. ROG için 1000 TL fark bence fazla değilmiş. ROG daha iyi bir tercih olurmuş gibi geldi konudan bağımsız.
Evet hocam R9 7940HS.
Peki Turbo Boost kapatma dışında, performans kaybını minimize ederek bu sıcaklığı düşürmenin yolu var mı? Ve cihaz kasasının bu kadar hissettirmesi normal mi? i7 13650HX RTX 4060'lı ROG ile bunun arasında kalıp bunu seçmiştim ama TUF için bahsedilen ısınma problemleri bunlarmış galiba. Kasanın bu kadar ısınması uzun vadede sorun çıkarmaz mı ki?
Soğutucu olarak şu linkteki ürünü kullanıyorum.Bu sıcaklıklar laptoplar için çok yüksek değil ekstra olarak altına bir soğutucu alabilirsiniz belki biraz etkisi olur, fakat endişe edilecek bir durum yok şu an ve ileri zamanlarda bir problem oluşturmaz. Genelde laptopların ilk macunları vasat kalitede olur siz 8-9 ay sonra alabileceğiniz en iyi macun ile değişim yaparsanız bir miktar daha ısılar düşebilir. Dolaylı yoldan FPS sabitleyerek ısıyı düşürebilirsin, atıyorum CS2'de 250FPS alıyorsundur bunu 200FPS'ye sabitlersen işlemciye daha az yük oluşturacağı için ısı düşecektir.