Çok pardon ben ikisinde de RTX 4060 var diye algıladım. Yoksa RTX 4060 yerine RTX 4070 tercih etmek daha iyi tabii ki
Bu arada sıcaklıklar çok fazla değil hocam öyle. Hemen hemen her laptop ısınır önemli olan ısındığında gösterdiği performanstır. Throttle sorunu yaşanmıyorsa dert etmenize gerek yok.
Ekstra olarak şunu ekleyeyim;
Kullandığınız soğutmanın linkini atmışsınız ama soğutmalar hiçbir işe yaramıyor onu söylemek isterim. Yararından çok zararı var, fanların daha hızlı toz toplamasını sağlar. Size tavsiyem; soğutma yerine alt tarafı boş olan laptop standlarından alın. Altına ekstra fan ekleyeceğinize laptop'un altını zeminden havalandırmanız soğutma açısından çok daha performanslı olur. Ya bir laptop standı alın ya da altı delikli olan laptop sehpaları oluyor ondan alın. Önemli olan laptopa fan desteği yapmak değil, laptopun altını zeminden havalandırmak. Bu sayede hava sirkülasyonu sağlamış oluruz. Ben mesela laptopu masada kullanırken laptopun dört köşesine ahşap telefon tutacaklarından koyup laptopu zeminden havalandırıyorum ve soğutma olarak etkisini görüyorum. Siz de masada kullanacağınız zaman benzer bir şey yapabilirsiniz. Varsa evinizde ahşap telefon tutacaklarından ya da jenga tarzı ahşap bir şeyler koyarsanız laptopun köşelerine etkisini görürsünüz.