ASUS TUF Gaming A15 FA507XI-LP013 Power tuşu tek seferde çalışmıyor

Let_Me_Kiss_You

Hectopat
Daha fazla  
Öncellikle herkese hayırlı günler,
Aralık 2023 tarihinde aldığım ASUS TUF Gaming A15 FA507XI-LP013 modelli bilgisayarda bir sorunla karşılaşıyorum. Power tuşuna bastığımda açılmıyor fakat bunu defalarca denediğim taktirde 5-6 dk boyunca çek bas yaptığımda bir şekilde bilgisayar açılıyor ama tek basmayla bilgisayarı açamıyorum. Bilgisayar hiçbir şekilde darbe vs almadığı halde bu halde sebebi nedir ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz? Eğer burada bir çözüm bulamaz isem servise götüreceğim.

PSU sorunlu olabilir benim bilgisayarımda aynı sorun oluyor PSU'ya baktırın ya da tuş bağlantısı sorunlu olabilir.

Aralık 2023 tarihinde aldığım ASUS TUF Gaming A15 FA507XI-LP013 modelli bilgisayarda bir sorunla karşılaşıyorum. Power tuşuna bastığımda açılmıyor fakat bunu defalarca denediğim taktirde 5-6 dk boyunca çek bas yaptığımda bir şekilde bilgisayar açılıyor ama tek basmayla bilgisayarı açamıyorum. Bilgisayar hiçbir şekilde darbe vs almadığı halde bu halde sebebi nedir ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz? Eğer burada bir çözüm bulamaz isem servise götüreceğim.

Çözümü bulabildin mi aynısını yaşıyorum.

Aynı cihaza bende sahibim ve bu sorun kronik olmalı. Şirketimizin çalıştığı bilgisayar servisine götürüp oradaki personel ile birlikte incelediğimizde bu model ASUS'larda güç tuşunun bağlantısı klavye üzerinden gidiyor. Bu tuşun onarımı için klavyenin komple değişmesi gerekiyor. Sorgulattığımda orijinal klavyeyi Türkiye'de bulamadım. Ben çözümü çalıştığımız bilgisayar servisi üzerinden Çin'den klavyeyi getirterek çözdüm.

Çinden klavyeyi hangi site üzerinden getirdiniz

Aynı sorunu bende yaşıyorum Reddit gibi yabancı sitelere baktım yüzlerce kişi aynı sıkıntı yaşıyor. Çözüm buldunuz mu?

Son düzenleme:
USB yerlerinden mause ya da klavye falan kullanıyorsanız onları özellikle power tuşu altındaki USBden kullanmayın. Ben USB çoğaltıcı aldım Type-c çıkışının birinden kullanıyorum. Sorunun klavye ile alakalı olduğunu bu konuda ve bir kaç yerde okumuştum o yüzden klavye ışıklarını kapatmıyorum. Yaptıklarımın faydaları oldu çünkü eskiye göre daha nadir bu sorunu yaşıyorum. Bu tarz geçici çözümlerle iyi idare ediyorum ama garanti süresi bitmeden net bir çözüme ulaşmak için göndermeyi düşünüyorum.

Ne yaptıysam bu sorunu sık yaşamaya başladım. Sorunu çözebilen var mı? Garantiye gönderince sorun ortadan kalktı mı?

Son düzenleme:
USB yerlerinden mouse ya da klavye falan kullanıyorsanız onları özellikle Power tuşu altındaki USB'den kullanmayın. Ben USB çoğaltıcı aldım Type-C çıkışının birinden kullanıyorum. Sorunun klavye ile alakalı olduğunu bu konuda ve birkaç yerde okumuştum o yüzden klavye ışıklarını kapatmıyorum. Yaptıklarımın faydaları oldu çünkü eskiye göre daha nadir bu sorunu yaşıyorum. Bu tarz geçici çözümlerle iyi idare ediyorum ama garanti süresi bitmeden net bir çözüme ulaşmak için göndermeyi düşünüyorum.

Ne yaptıysam bu sorunu sık yaşamaya başladım. Sorunu çözebilen var mı? Garantiye gönderince sorun ortadan kalktı mı?

Biraz geç olacak ama ben Ankara KVK yetkili servisine verdim 20 günde klavye değişimi yaptılar sorun tamamen ortadan kalktı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı