ASUS TUF Gaming A15 NVIDIA ekran kartı gözükmüyor

speeddemon1111

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 4-5 ay önce ASUS TUF Gaming A15 laptop aldım. Bugün eFootball 2025 indirip kol ayarı yaparken özelliklerde VRAM'i düşük görüp DxDiag'dan ekran kartına bakınca AMD Radeon Graphics olarak gördüm. Laptopu aldığım yerde de internette de laptop NVIDIA RTX 3050 ekran kartı olarak gözüküyor nasıl düzeltebilirim?

Yaklaşık 4-5 ay önce ASUS TUF Gaming A15 laptop aldım. Bugün eFootball 2025 indirip kol ayarı yaparken özelliklerde VRAM'i düşük görüp DxDiag'dan ekran kartına bakınca AMD Radeon Graphics olarak gördüm. Laptopu aldığım yerde de internette de laptop NVIDIA RTX 3050 ekran kartı olarak gözüküyor nasıl düzeltebilirim?

NVIDIA Denetim Masası'ndan harici GPU seç veya Armoury Crate, G-Helper gibi PC'nin kontrol uygulamasından harici GPU'yu seç düzelir

Vallahi Armoury Crate de Ultimate seçeneğini buldum seçtim yeniden başlat yaptı bu yorumdan 10 dakika önce falan yapmıştım açtığımda aşırı kasma oldu mouse bile hareket etmiyor şu an doğru düzgün zar zor kapattım şimdi tekrar açtım düzelmiş dediğini deneyeceğim.

Vallahi Armoury Crate de Ultimate seçeneğini buldum seçtim yeniden başlat yaptı bu yorumdan 10 dakika önce falan yapmıştım açtığımda aşırı kasma oldu mouse bile hareket etmiyor şu an doğru düzgün zar zor kapattım şimdi tekrar açtım düzelmiş dediğini deneyeceğim.

Armoury Crate komple sil cihazdan. G-Helper kullan. Bende de TUF A15 4050 var Armoury Crate gereksiz şekilde sistemi kastırıyor

Ne olur ne olmaz Armoury Crate'i silmeden indirsem sıkıntı çıkar mı?

İndirdim runtime diye bir dosya indirmemi istedi G-Helper. Bu dosyayı ne yapacağım?

2. düzenleme: Armoury Crate sildim G-Helper indirdim nasıl seçeceğim peki hariciyi?

Son düzenleme:
Ne olur ne olmaz Armoury Crate'i silmeden indirsem sıkıntı çıkar mı?

İndirdim runtime diye bir dosya indirmemi istedi G-Helper. Bu dosyayı ne yapacağım?

2. düzenleme: Armoury Crate sildim G-Helper indirdim nasıl seçeceğim peki hariciyi?

GPU modu yok mu? Ultimate standart modları olması lazım.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    126,1 KB · Görüntüleme: 28
Önceden aygıt yöneticisine mouse için girdiğimde görüntü bağdastırıcılarında NVIDIA da vardı ama şu an baktım gözükmüyor.

Geçen ay Mafia Definitive Edition 1 oynarken oyun kapandı. Zor modda olduğundan duruma pek aldırış etmeyip oyunla ilgilendim fakat o günden beri zaten performans düşüşü açık şekilde belli ediyor kendini.

Hocam NVIDIA App kurdum sürücü falan fistan şu an görüntü bagdastiricilarinda gözüküyor RTX 3050 şimdi denetim masasında deneyeceğim G-Helper da gözükmedi.

Hallettim yardımlarından dolayı sağ ol çok teşekkürler hayırlı günler.

Dosya Ekleri

• IMG_20250419_143100_437.jpg
    IMG_20250419_143100_437.jpg
    43,4 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20250419_143057_573.jpg
    IMG_20250419_143057_573.jpg
    6,6 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri