ASUS TUF Gaming A15 RTX 4050 laptopu şarj seviyesi 100'de kullanmak zararlı mı?

Botox Reis

Hectopat
Arkadaşlar Gaming laptopu sürekli şarj %100 seviyesinde kullanmak zararlı mı? 4.5 aydır hep böyle kullandım acaba dedim şarj %100 seviyesinde kullanmak bataryanın ömrünü bitirebilir mi diye düşünüyorum da. Öyle bir şey mümkün mü? Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar Gaming laptopu sürekli şarj %100 seviyesinde kullanmak zararlı mı? 4.5 aydır hep böyle kullandım acaba dedim şarj %100 seviyesinde kullanmak bataryanın ömrünü bitirebilir mi diye düşünüyorum da. Öyle bir şey mümkün mü? Şimdiden teşekkürler.

Hocam performansı düşecek oyun oynarken prize bağlı olsun günlük işlerde prizden çekersiniz.

Hocam yüksek şarjda oynamak istiyorsanız 85 90 benim düşüncem yeterli olabilir arada 100 de de oynayabilirsiniz ama biraz düşürmeniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Hocam mesela bir oyun oynarken %85 ile %100 arasında oynarsam bi farklılık oluyor mu?
Hocam performansı düşecek oyun oynarken prize bağlı olsun günlük işlerde prizden çekersiniz.
Oyun oynarken her zaman prize takıyorum ama hep %100 seviyesinde oynuyorum bataryanın sağlığı açısından limit koyacağım.

Hocam mesela bir oyun oynarken %85 ile %100 arasında oynarsam bir farklılık oluyor mu?

Oyun oynarken her zaman prize takıyorum ama hep %100 seviyesinde oynuyorum bataryanın sağlığı açısından limit koyacağım.

Kısa vadede bir sorun çıkmaz fakat sürekli yapılırsa batarya vs ömrünü kısaltabilir hocam. (sürekli 100 de oynarsanız)

Kısa vadede bir sorun çıkmaz fakat sürekli yapılırsa batarya vs ömrünü kısaltabilir hocam.
Valla hocam 4.5 aydır aynı %100 de kullandım bidaha asla yapmam öyle de bugün limit koyacağım. Birde hocam bataryanın ömrü açısından başka neler yapabilirim doldur boşalt gibi? Birde bataryanın sağlığını öğrenebiliyor muyuz?

@aposcofield hocam merhaba şarj limiti koyacağım da nereden koyuluyor onu bulamadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı