Asus TUF Gaming A15 RTX 4060 laptop CS 2'de 85-90 derece oluyor

woxxen1

Yoctopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Asus TUF Gaming Laptop A15 RTX 4060 (8GB), Ryzen 5 7535H, 16 GB RAM DDR5 içinde kendi 2 fanı var, bu modelini satın aldım. Altına da 2 fan olarak bir stand kullanıyorum, ona rağmen CS2'de 85-90 derece araları geziyor işlemci. Bu normal mi acaba? Assetto Corsa'da 90 dereceleri gördüğü bile oluyor, en yüksek değil sadece yüksek ayarlarda. Ne yapmam lazım arkadaşlar, bu durum biraz canımı sıktı açıkçası, bir zararı olur mu? Termal macun çabuk erir mi? Hangi ayarları yapmam gerek? Watt sınırlamaları yapmak etkili olabileceği yazıyor, nasıl yapacağım?

Watt sınırlamaları işini görebilir.

Armoury Crate (Asus’un kendi yazılımı) ile:
Armoury Crate’i aç.
Sol taraftan Device → System → Power & Performance kısmına gir.
Buradan Silent / Balanced / Performance / Turbo / Manual modlarını seçebilirsin.
Manual (Manuel) modda işlemci için PL1 ve PL2 değerlerini kendin ayarlayabilirsin.

Örneğin:
PL1: 25W (uzun süreli güç sınırı)
PL2: 45W (kısa süreli güç sınırı, turbo boost)

Ekran kartı için:
NVIDIA Control Panel → Manage 3D settings → Power management mode kısmından Optimal / Adaptive / Prefer Maximum Performance seçeneklerini kullanabilirsin.

Daha detaylı kontrol istersen MSI Afterburner ile GPU’nun power limitini (Watt sınırını) düşürebilirsin.

Hocam armoury crate yerine g helper kullanmanı öneririm armoury cihaza hem çok yük bindiriyor hem gereksiz yer kaplıyor.
Watt sınırı gibi işlemlerde daha basit.

Watt sınırlamaları işini görebilir.

Armoury Crate (Asus’un kendi yazılımı) ile:
Armoury Crate’i aç.
Sol taraftan Device → System → Power & Performance kısmına gir.
Buradan Silent / Balanced / Performance / Turbo / Manual modlarını seçebilirsin.
Manual (Manuel) modda işlemci için PL1 ve PL2 değerlerini kendin ayarlayabilirsin.

Örneğin:
PL1: 25W (uzun süreli güç sınırı)
PL2: 45W (kısa süreli güç sınırı, turbo boost)

Ekran kartı için:
NVIDIA Control Panel → Manage 3D settings → Power management mode kısmından Optimal / Adaptive / Prefer Maximum Performance seçeneklerini kullanabilirsin.

Daha detaylı kontrol istersen MSI Afterburner ile GPU’nun power limitini (Watt sınırını) düşürebilirsin.
Hocam ekran kartı modlarını değiştirmem sıcaklığı düşürürmü etkilermi Performans moduna alsam ayrıca Hocam İşlemci Watt sınırını ne kadar yapmalıyım oyunlarda ısımın düşmesini istiyorum

Hocam ekran kartı modlarını değiştirmem sıcaklığı düşürürmü etkilermi Performans moduna alsam ayrıca Hocam İşlemci Watt sınırını ne kadar yapmalıyım oyunlarda ısımın düşmesini istiyorum
Ekran kartı modlarını değiştirmek, özellikle ‘Optimal’ veya ‘Adaptive’ modlarda güç tüketimini düşürdüğü için sıcaklıklar genellikle biraz azalır, ama performans da bir miktar düşebilir. ‘Prefer Maximum Performance’ seçersen performans en yüksek olur ama sıcaklıklar da yükselir. İşlemci için Watt sınırını oyuna ve sistemine göre ayarlayabilirsin. Mesela PL1’i 25–35W civarına, PL2’yi 40–50W civarına ayarlamak çoğu oyun için sıcaklığı azaltır, performansı çok fazla etkilemez. Deneme yanılma ile en dengeli değerleri bulabilirsin.

Hocam armoury crate yerine g helper kullanmanı öneririm armoury cihaza hem çok yük bindiriyor hem gereksiz yer kaplıyor.
Watt sınırı gibi işlemlerde daha basit.

Ekran kartı modlarını değiştirmek, özellikle ‘Optimal’ veya ‘Adaptive’ modlarda güç tüketimini düşürdüğü için sıcaklıklar genellikle biraz azalır, ama performans da bir miktar düşebilir. ‘Prefer Maximum Performance’ seçersen performans en yüksek olur ama sıcaklıklar da yükselir. İşlemci için Watt sınırını oyuna ve sistemine göre ayarlayabilirsin. Mesela PL1’i 25–35W civarına, PL2’yi 40–50W civarına ayarlamak çoğu oyun için sıcaklığı azaltır, performansı çok fazla etkilemez. Deneme yanılma ile en dengeli değerleri bulabilirsin.
Hocam Watt düşürmenin laptopa zararı olurmu ayrıca 90 dereceler normalmi ne kadar süre normal bana biraz fazla geldi

Hocam Watt düşürmenin laptopa zararı olurmu ayrıca 90 dereceler normalmi ne kadar süre normal bana biraz fazla geldi
Laptop’a zarar vermez, Watt sınırlarını düşürmek sadece güç tüketimini ve sıcaklığı azaltır. 90 derece bazı oyunlarda veya yük altındayken normal, ama sürekli ve uzun süre o sıcaklıkta kalırsa biraz yüksek olabilir. Bu yüzden PL1 ve PL2 değerlerini kademeli olarak düşürüp deneme yapabilirsin, böylece hem sıcaklığı azaltır hem de performansı çok kaybetmezsin.

Hayır olmaz hatta kendini daha az zorlar daha güvende bir kullanım olur diyebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı