ASUS TUF Gaming A15'e RAM önerisi

Daha fazla  
Arkadaşlar selamünaleyküm. 1 yıl almış olduğum ASUS TUF Gaming A15 laptopuma RAM yükseltmesi yapmayı düşünüyorum. Laptopta DDR5 4800 MHz 2x8 toplam 16 GB RAM var. 8 GB ramlarden birini çıkarıp 16 GB'lık RAM ekleyip RAM'i 24 GB yapmayı düşünüyorum. Yapacağım işlem ne kadar doğru sizce. Yapacağım şey doğru ise önerebileceğiniz RAM var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-18 111339.png
    205,8 KB · Görüntüleme: 63

Doğru değil birlikte çalışmayabilirler bence 16x2 alın 32 GB olsun 8+16 yapılabilir ama aynı marka aynı MHz aynı CL değeri olsa bile sorun çıkarabilir önerim Bu crucial ramlar 16x2 olsun kafanız rahat olsun.

Hocam sizin fikrinizi de almak isterim. 16+8 mi yoksa 16+16 yapmam mı daha doğru olur.

Hocam sizin fikrinizi de almak isterim. 16+8 mi yoksa 16+16 yapmam mı daha doğru olur.

16+8 Yaparsanız belirtildiği gibi uyumsuzluk açısından problem olmaz fakat Flex channel olarak çalışır ve Dual channela kıyasla daha düşük performans gösterir. Bütçe varsa 16+16 iyidir.

16+8 yaparsanız belirtildiği gibi uyumsuzluk açısından problem olmaz fakat Flex channel olarak çalışır ve Dual channela kıyasla daha düşük performans gösterir. Bütçe varsa 16+16 iyidir.

Anladım hocam. Yardımınız için teşekkür ederim.

Teşekkürler hocam.

16+8 yaparsanız belirtildiği gibi uyumsuzluk açısından problem olmaz fakat Flex channel olarak çalışır ve Dual channela kıyasla daha düşük performans gösterir. Bütçe varsa 16+16 iyidir.

Hocam izninizle bir sorum daha var ama. Geçici bir süreliğine 16+8 yapsam, laptopun içinden çıkaracağım 8 GB'lik RAM'i satıp bir tane daha 16 GB RAM alıp taksam olur mu acaba?

Son düzenleme:
Olur tabii ki, rica ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…