2'si arasından aşağıdaki daha çok işinize yarar, özellikle Adobe üzerinden render alıyorsanız aşağıdaki modeldeki 11800H işlemci işinizi çok kolaylaştırır. Tabii bütçe yetmez ise İ5 olan üstteki de olur.Merhaba.
Bütçem yaklaşık 10000 TL ve sanırım bu iki laptop arasında kaldım. Birisi bütçemi çok aşıyor. O yüzden i5 11. nesil alacağım sanırım. Çok fazla oyun oynamıyorum. Hatta neredeyse hiç oynamıyorum maksimum günde yarım saat 1 saat o da boş olduğum dönemlerde. Adobe programlarını çok aktif olarak kullanıyorum. Sizce bu laptoplar işimi görür mü? Alternatif önerilere sonuna kadar açığım.
alttakini almaya calısacağım fakat çok zor. alternatif cihaz önerileriniz var mı? i7 10. nesil de olabilir2'si arasından aşağıdaki daha çok işinize yarar, özellikle Adobe üzerinden render alıyorsanız aşağıdaki modeldeki 11800H işlemci işinizi çok kolaylaştırır. Tabii bütçe yetmez ise İ5 olan üstteki de olur.
Merhaba.
Bütçem yaklaşık 10000 TL ve sanırım bu iki laptop arasında kaldım. Birisi bütçemi çok aşıyor. O yüzden i5 11. nesil alacağım sanırım. Çok fazla oyun oynamıyorum. Hatta neredeyse hiç oynamıyorum maksimum günde yarım saat 1 saat o da boş olduğum dönemlerde. Adobe programlarını çok aktif olarak kullanıyorum. Sizce bu laptoplar işimi görür mü? Alternatif önerilere sonuna kadar açığım.
Aynen dostum 9-10 bin TL'ye RTX 3060 ekran kartı var da millet kötülük olsun diye bunu öneriyor. İşte kötüyüz biz bilmiyoruz bu işi.Benim gözümde bu bütçeye 3050 ekran kartı olan bir laptop alınmaz sırf ASUS diye fazladan 1000-1500TL fiyat farkı var Adobe gibi program kullanacaksanız da AMD işlemci öneririm daha başarılı.
hocam cihaz önerebilir misinizBenim gözümde bu bütçeye 3050 ekran kartı olan bir laptop alınmaz sırf ASUS diye fazladan 1000-1500TL fiyat farkı var Adobe gibi program kullanacaksanız da AMD işlemci öneririm daha başarılı.
Hocam ne güzel açıklamışsınız, okuyanda biz önermiyoruz sanacak...Aynen dostum 9-10 bin TL'ye RTX 3060 ekran kartı var da millet kötülük olsun diye bunu öneriyor. İşte kötüyüz biz bilmiyoruz bu işi.
Hocam sizin bütçenizdeki cihazlara belli, buraya eklenebilecek tek cihaz var o da: ASUS ROG STRİX G513IH-HN002 model dizüstü bilgisayar. O da ekran kartı 2021 GTX 1650 yani 2020 GTX 1650 Ti'den bir tık iyi. İşlemcisi ise "rende almak" için harika bir işlemci. Tabii böyle deyince oyunlarda da kötü iş çıkarıyor mantığı oluşmasın oyunlarda da gayet güçlü. Tabii bir RTX 3050 değil ama malzeme kalitesi, sıcaklık değerleri TUF'a göre çok daha iyi. Çünkü 11800H işlemci Ryzen 4800H'a göre sıcak çalışan bir işlemci, aynı zamanda RTX 3050 ekran kartında 2021 GTX 1650 ekran kartına göre sıcak çalışan bir ekran kartı. Tercih sizindir.hocam cihaz önerebilir misiniz
Aynen dostum 9-10 bin TL'ye RTX 3060 ekran kartı var da millet kötülük olsun diye bunu öneriyor. İşte kötüyüz biz bilmiyoruz bu işi.
Hocam ne güzel açıklamışsınız, okuyanda biz önermiyoruz sanacak.
Bu cihazın sence neden fiyatı 12.000 TL? Ben sana söyleyeyim; işlemcisi 8/16 çekirdek bir işlemcide ondan. Senin dediğin o modelde Ryzen 5600H denen işlemci bulunuyor ve onun 6/12 çekirdek olduğunu biliyor olman lazım. Bu durumda 11800H çok daha güçlü bir işlemci, render performansı olarak önde. Ayrıca şöyle bir ifade gördüm mesajında:Ben burada kimseye sallamadım da kimseye de kötü demedim illa o şekilde algılamak istiyorsan algıla https://www.hepsiburada.com/asus-tu...ilgisayar-p-HBCV000008SRHK?magaza=Hepsiburada bu laptop 12.000TL arkadaş bunu düşünüyorum demiş eğer 3050 gibi bir kartlı alacaksa 10.000TL'den fazla vermemesi 10.000TL'den verdiği her fazla ücretin sırf makra olduğu için vereceğini belirttim bu fiyattan yaklaşık 799TL fazla ya laptop var 3060'lı orada okuduğunuzu anlama kabiliyetiniz varsa ben 12.000TL 3050'li bir laptop a verilmeyeceğini belirttim 10.000 10.500TL civarına bulunuyor bu fiyatlardan fazla verildiği taktirde sırf markası ASUS Lenovo her neyse sırf marka diye verildiğini belirttim ayrıyeten indirimleri sürekki takip ederse ara ara bu fiyata da 3060'lı laptoplar geliyor.
Bu dediğin tamamen yalan! Bu forumu kullanan çoğu kişi bilir ki; Adobe bütün programlarını İntel'e özel bir optimizasyon ile yapar, bu sayede İntel işlemciler Adobe programlarında her zaman öndedir. Adobe olmayan programlarda ise Ryzen işlemciler öndedir. Ancak her türlü 11800H işlemci Ryzen 5600H'a göre üstün render performansında.Adobe gibi program kullanacaksanız da AMD işlemci öneririm daha başarılı.