Merhaba öncelikle uzun süren araştırmalar sonucu 35-40k civarı sistemleri araştırıp ASUS TUF F15 4060'ta karar kıldım. Fakat ilgili konuyla alakalı sevgili topluluğumuz oldukça kötü konuşmuş o yüzden ben de ASUS TUF'ın bu serisinin nasıl olduğunu merak ettiğimden danışmak istedim. Eğer iyiyse neden iyi veya kötüyse neden kötü ek olarak yerine önerebileceğiniz marka ve laptoplar var mıdır? https://app.hb.biz/rlXQzYr1m1Ft
Attığınız laptopa denk gelmemiştim fakat ben de bu fiyat bandında laptop arıyorum ve bayağıdır araştırıyorum. Burada gezdiğim forumlardan izlediğim videolar ve araştırmalarımdan en uygun şunu buldum gibi.
Ha bu arada 3070 Ti'lı bir laptop alman daha iyi olacaktır, 4060'a göre daha iyi performans verir.
@sugoma yalan yok kardeşim, 3070 Ti 4060tan daha iyi performans sunuyor, ancak bir tık eski olduğu için işlemcileride 14. nesil 13. nesil değil de 12 falan oluyor ama yine de daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Hocam testlerde ortalama 7 FPS fark oluyor 3070 Ti önde fakat aradaki 15 derece sıcaklık farkı aşırı fazla. Bu değerlerle laptop çok etkilenir çabuk eskir ve uzun süreli deneyimler düşük olur. Bir de eski nesil dediğiniz gibi. Sırf 7 fos fark icin bu eksileri cok fazla bence.
Hocam testlerde ortalama 7 FPS fark oluyor 3070 Ti önde fakat aradaki 15 derece sıcaklık farkı aşırı fazla. Bu değerlerle laptop çok etkilenir çabuk eskir ve uzun süreli deneyimler düşük olur. Bir de eski nesil dediğiniz gibi. Sırf 7 fos fark icin bu eksileri cok fazla bence.
Hocam o tarafta da sıcaklık değerleri çok düşük olmaz. Bir de NVIDIA yazılımlarında yeni nesillerine cok daha öncelik veriyor ve şu dönemde önemli olan neredeyse teknik özellikten çok yazılımsal verilen destek oluyor. O yüzden ben olsam her türlü 4000 serisinden tercihimi kullanırım.
Hocam o tarafta da sıcaklık değerleri çok düşük olmaz. Bir de NVIDIA yazılımlarında yeni nesillerine cok daha öncelik veriyor ve şu dönemde önemli olan neredeyse teknik özellikten çok yazılımsal verilen destek oluyor. O yüzden ben olsam her türlü 4000 serisinden tercihimi kullanırım.
3000 seriside aşırı eski bir seri değil açıkçası, ve bildiğim kadarıyla NVIDIA bu 30 serisini kolay kolay bırakmaz 5+ yıl boyunca Game Ready driver desteği vereceklerini düşünüyorum.
Hocam laptop dediğimiz şey zaten her türlü çok ısınan bir cihaz yani ister 4090 olsun ister GTX1050 Ti, her halükarda ısınıyor ve üreticiler bu sıcaklıklara çıktığını bilerek parça üretip destek sağlıyorlar.
Hocam tabii 3000 serisi de desteklencek ama 4000 serisi kadar olacağını sanmıyorum o yüzden diyorum. Bir de tamam laptop bu ısınacak ama buna bakıp 15 derece farkı göz önünde bulundurmamak bana saçma geliyor. 4000 serisi daha serin çalışıyor.
Hocam tabii 3000 serisi de desteklencek ama 4000 serisi kadar olacağını sanmıyorum o yüzden diyorum. Bir de tamam laptop bu ısınacak ama buna bakıp 15 derece farkı göz önünde bulundurmamak bana saçma geliyor. 4000 serisi daha serin çalışıyor.
Hocam laptoplar kasa ekran kartları gibi stok fan ile gelmiyor, üreticinin kullandığı fana göre değişiklik gösterir, X markasının 40 serisi laptopu 90 dereceye çıkarken y markasının 40 serisi 80 olabilir, ekran kartı her ne kadar optimize olursa olsun bunlar kaçınılmaz şeyler.
Ama laptoplar zaten daha yüksek sıcaklıklara uygun şekilde üretilir örneğin AMD'nin kasa için ürettiği işlemcilerin 90 dereceye ve üstüne çıkması tehlikeli iken laptoplar için ürettiği işlemcilerin 110 dereceye kadar güvenli bir şekilde çıkabilir, tabii ki de ömrü gidecektir ancak bunlar ısıya 2 kat dayanıklı üretilen şeyler sorun olmaz merak etmeyin.