ASUS TUF Gaming F15 laptop ısınıyor

SepuLtura

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Dün ASUS TUF Gaming F15 modelini satın aldım. Fakat aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere ( Far Cry 5 oynarken alınan değerlerdir) GPU ve CPU sıcaklıkları biraz fazla geldi. Klavye bölgesinde de ısınmayı hissettim. Bilgisayarı satın almadan önce A15 serisinin ısınma sorunu olduğunu okumuş bu problemin F15 serisinde çözüldüğünü görmüş ve almıştım. Fakat problem yaşıyorum. Biraz araştırma sonucu bazı yerlerde termal macunun değişmesinin çözüm olduğu söyleniyor fakat daha PC elime dün geçti. Henüz 1 gün kullanıldı ve sorunun bu olduğundan emin olamadım. Sizce bu değerler normal mi? Eğer değil ise bu sorunu soğutucu ile çözme imkanım var mı? En son ihtimal bilgisayarı iade etmek gibi görünüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sistem özellikleri:
Intel Core i7 11800h.
NVIDIA RTX3050 GDDR6 4 GB.
16 GB RAM.
1TB SSD.

Biraz yardımım dokunabilir. Undervolt edebiliriz. Onun dışında zaten cihaz yeni. Alacağınız cihaz da bu sistemdeki gibi donanımlara sahipse yine ısınacaktır bir nebze. Dediğim gibi Undervolt ederek biraz sıcaklıkları kontrol altına almaya çalışabiliriz. Onaylarsanız başlayabiliriz. Bilgisayara kalıcı hasar vermez, garanti bozmaz.

Asus FX506LH laptopa sahibim undervolt kilitli olduğu için ben yapamadım ama sizde açık ise undervolt yapabilirsiniz @erengore hocam yardım edebilir. Eğer sizde de kilitliyse turboyu kapatabilirsiniz.

Asus FX506LH laptopa sahibim undervolt kilitli olduğu için ben yapamadım ama sizde açık ise undervolt yapabilirsiniz @erengore hocam yardım edebilir. Eğer sizde de kilitliyse turboyu kapatabilirsiniz.
Kilitli ise açabiliyoruz. Lütfen rica ediyorum. Turbo kapatmayı önermeyelim. Çok hassas olduğum bir konu. Kapatmak yerine Turbo üzerinde bir frekansa da sabitleme yapılabilir. Turbo kapatma hassas noktam. Buyurun şu rehberi uygulayın. Geçenlerde bu şekilde kilitli bir 11.Nesil de açıldı.

Denedim fakat olmadı DGSA hocamla özel iletişime de geçtim fakat benim cihazımda olmuyormuş. Turbo üzerinden frekans sabitleme derken Turbo'ya mı undervolt yapıyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim fakat olmadı DGSA hocamla özel iletişime de geçtim fakat benim cihazımda olmuyormuş. Turbo üzerinden frekans sabitleme derken Turbo'ya mı undervolt yapıyoruz?

Turbo ile misal işlemciniz 5 GHz'e çıkabiliyor oyunda 4.5 GHz'de çalışıyor. Biz ise 4.3 falan sabitliyoruz gibi düşünün. En azından performans kaybını en aza indirelim sabitleme yaparken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 1 gün olduysa iade edin.
Boş yere ısınan laptop kullanma.

Bulunduğunuz ortamın sıcaklığı nedir? Normalde 90 derece olan işlemcim benimde 95 derece oluyor ki ben ROG serisi cihaz kullanıyorum ve işlemcim 10870H gibi ısınan bir canavar. 11800H işlemcisi genel yapısı itibariyle daha az ısınan bir işlemci, mesela benim ortamım şu anda 28 derecelerde geziyor ama gün içinde 36-37 derece olduğu da oluyor. Yani ortam ısısı son günlerde çok etkili olmaya başladı. Bunun için söylüyorum. 11800H, rakibi Ryzen 5800H'dan biraz daha az ısınan bir işlemcidir, 95 derece görmesi için ortam şartlarının zorlayıcı olması gerekir.

Son olarak TUF serisinde belki kalitesiz macunda kullanılıyor olabilir, bu yüzden diğer arkadaşlar çözüm bulmuş olabilir ancak bunu tavsiye etmiyorum. ASUS bilgisayarlarda her ne kadar SSD ve RAM yükseltme garantiyi bozmuyor olsa da işlemciye dokunmak garanti dışı bırakabilir cihazı.

Teşekkür ederim hocam şu an teknik serviste sorun devam ettiği sürece sizinle iletişime geçmek isterim.

Sıcaklık etkiliyor fakat ben gece de denedim serin olduğu zamanlar aynı sorunu almaya devam ettim. Yine de teşekkürler.

Merhabalar, aynı problemden bende de var. Benim model olarak FX506LI ama 97° dereceleri görüyor laptop. Sizin bu sorununuz teknik seviste çözüldü mü?

Dosya Ekleri

• photo_2021.jpg
    51,7 KB · Görüntüleme: 160
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…