Çözüldü ASUS TUF Gaming F15 laptopta ekran kartı kullanılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LestyFN

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, laptopum GPU'yu çok az kullanıyor ve bunun neden olduğu bir türlü bulamadım. Öncelikle aklıma dün akşam yanlışlıkla 3-4 saat fanı çalışmıyorken açık kaldığı aklıma geldi, o an ateş gibi yanıyordu laptop, normal olarak bir şey olmaz diye düşündüm biraz yayın izledim ve kapattım. Bugün açtığıma hâlâ aynı şekilde her yerde kastığını fark ettim hatta oyun girince CPU %100 kullanılıyor ve çok ısınıyor ama GPU %0-%2 kullanıyor ve 60 derece ile 64 derecenin üstüne çıkmadı. Masaüstünde dahil logoların üstünde gezinirken bile gecikme oluyor, kasıyor yani.
Sizce ne yapabilirim? Ekran kartı yanmış olamaz değil mi?
Özellikler: ASUS TUF Gaming F15 laptop, 8 GB RAM, Intel i5 11400H, RTX 2050 4 GB

Eki Görüntüle 2230163

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, laptopum GPU'yu çok az kullanıyor ve bunun neden olduğu bir türlü bulamadım. Öncelikle aklıma dün akşam yanlışlıkla 3-4 saat fanı çalışmıyorken açık kaldığı aklıma geldi, o an ateş gibi yanıyordu laptop, normal olarak bir şey olmaz diye düşündüm biraz yayın izledim ve kapattım. Bugün açtığıma hâlâ aynı şekilde her yerde kastığını fark ettim hatta oyun girince CPU %100 kullanılıyor ve çok ısınıyor ama GPU %0-%2 kullanıyor ve 60 derece ile 64 derecenin üstüne çıkmadı. Masaüstünde dahil logoların üstünde gezinirken bile gecikme oluyor, kasıyor yani.
Özellikler: ASUS TUF Gaming F15 laptop, 8 GB RAM, Intel i5 11400H, RTX 2050 4 GB.

Eki Görüntüle 2230163

Windows normalde masaüstünde ve hafif uygulamalarda harici GPU'yu çalıştırmaz.
Özellikler: ASUS TUF Gaming F15 laptop, 8 GB RAM, Intel i5 11400H, RTX 2050 4 GB.

Eki Görüntüle 2230163

Çözüm
Bir hata yapmışım çok özür dilerim şuan her şey normale döndü nasıl olduğunu bilmiyorum ama defalarca kapatıp açmıştım ve bir defa daha yapınca sonunda normale döndü GPU ile ilgili bir sıkıntı yokmuş, neyin kastırdığını hâlâ anlamadım ama düzeldi. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Utancımdan ne diyeceğimi bilmiyorum...

Bir hata yapmışım çok özür dilerim şu an her şey normale döndü nasıl olduğunu bilmiyorum ama defalarca kapatıp açmıştım ve bir defa daha yapınca sonunda normale döndü GPU ile ilgili bir sıkıntı yokmuş, neyin kastırdığını hâlâ anlamadım ama düzeldi. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Utancımdan ne diyeceğimi bilmiyorum...

Olabilir hocam sıkıntı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı