Çözüldü ASUS TUF Gaming F15 ping drop oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
1 buçuk ay önce ASUS TUF F15 FX506lh Gaming marka ve modelinde bir dizüstü bilgisayar satın aldım.
Başlarda her şey normaldi fakat şu an görselde de görebileceğiniz üzere yaklaşık 1 haftadır her 5 saniyede bir sürekli ping drop yiyorum.

s.png

Sorun kesinlikle modemimle veya internetimle alakalı değil.

ASUS, bu modelinde MediaTek Wi-Fi MT7921 adında bir internet kartı kullanıyor. Tarayıcımda biraz bu konu hakkında siteler arasında dolaştığımda gördüm ki bu internet kartı bir güncellemeden sonra tamamen herkeste sorun çıkartmaya başlamış. Bazılarında internet kartı tamamen fişi çekmiş, bazılarında ise aynı bende olduğu gibi sürekli ping drop oluyormuş.

Bunun yaşanma nedenine dair birçok cevap ve çözüm önerisi var fakat bende hiçbiri işe yaramadı:
"Windows Update ayarları kafasına göre değiştirdiğinden bu sorun oluşuyor. BIOS menüsüne girip ayarları default yapın, sorun çözülür." denmiş ve yüzlerce kişi bundan sonra sorununu çözmüş, işe yaramadı.
Sürücüleri sil tekrar yükle önerisi sunulmuş, işe yaramadı.
Aygıt Yöneticisi üzerinden internet kartının özelliklerinden 5G olan GHz'yi, modemin desteklediği GHz değeri olan 2.4GHz'ye düşürdüm, işe yaramadı.
"İnternet kartı kronik sorunlu olduğundan servise gönderebilir ve değişimini isteyebilirsiniz." denmiş, 10'dan fazla sitede bununla alakalı okuduğum yorumlara göre sadece format atıp geri gönderiyorlar bu yüzden bununla uğraşmak istemiyorum.
İnternet kartını bilgisayarın arkasını açarak farklı bir internet kartı ile değiştirin kesin çözüm denmiş, garanti devre dışı kalacağı için yapmak istemiyorum.
Microsoft bir güncelleme getirerek bu sorunu çözer denmiş, öyle bir şey aylardır olmadı.

Sorunu yazılımsal olarak çözebileceğime inanıyorum fakat tek başıma nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Bu internet kartı yüzünden mağdur binlerce insan var. Çözüme ulaşırsak, sadece ben değil bu insanların tamamı bu çözümden faydalanır ve bırakın TUF serisini ROG serilerinde bile bu sorunlu internet kartını kullanan koskoca ASUS gibi bir şirketin arkasını toplamış oluruz kendimizce.

Konuya bilgili arkadaşlar okuyup veya görüp geçmesinler, bana destek olsunlar.
Mağdurum ve bu mağduriyetimi gidermek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum umarım bana yardımcı olursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çok garip bir şekilde çözdüm sanırım. Umarım kısa süreli bir çözüm değildir tekrar eskiye dönmez. Aynı sorundan muzdarip arkadaşlar bu konuyu bir gün bulurlarsa sizlere kendim nasıl çözdüm onu anlatayım:

MyASUS uygulamasına giriyoruz, işaretlediğim Wi-Fi Roaming ayarına tıklıyoruz.

1.png

Sizde ayarlar muhtemelen bu şekilde olacak:

2.png

Bu ayarları kapalı haline getiriyoruz.

3.png

Bu kadar uğraştan sonra böyle basit bir şekilde sorunu çözebilmiş olmak ilginç hissettiriyor ama ben bu şekilde çözdüm.
Tekrar sorun çıkarsa, bunun kısa süreli bir çözüm olduğunu söyleyip tekrar buraya yanıt yazarım.​
Sorunu çok garip bir şekilde çözdüm sanırım. Umarım kısa süreli bir çözüm değildir tekrar eskiye dönmez. Aynı sorundan muzdarip arkadaşlar bu konuyu bir gün bulurlarsa sizlere kendim nasıl çözdüm onu anlatayım:

1.png

2.png

3.png

Bu kadar uğraştan sonra böyle basit bir şekilde sorunu çözebilmiş olmak ilginç hissettiriyor ama ben bu şekilde çözdüm.
Tekrar sorun çıkarsa, bunun kısa süreli bir çözüm olduğunu söyleyip tekrar buraya yanıt yazarım.​

Artı -1 Eksi
Çözüm

Eki Görüntüle 1518203

Eki Görüntüle 1518206

Eki Görüntüle 1518207

Maalesef kısa süreli bir çözüm. Ben denemiştim ve 1 gün bile işe yaramamıştı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı