ASUS TUF Gaming K7 vs Logitech G513 Lineer

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.65GHz PBO
MOBO: ASUS B450M DRAGON
GPU: PALIT RTX 3060
DISPLAY: AOC 25G3ZM 240Hz 0.5Ms AH-VA
Selamlar, 1 aya kadar rahat bilek destekli, tuşları dayanıklı ve olabildiğince hızlı bir mekanik klavye arıyorum. Bütçem 800TL civarı. İnanın ki çok araştırdım ve bu ikisi arasında kaldım. Öneri vermek istiyorsanız verebileceğiniz en iyi öneri bu ikisi arasından hangisinin daha mantıklı olduğunu nedenleriyle belirtirseniz çok mutlu olurum.
Not: G513 GX Blue olsa kesinlikle alırdım fakat çok pahalı. Lineer olduğu için TUF K7 ile arasında kaldım.

1591472567317.png

1591472401683.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, 1 aya kadar rahat bilek destekli, tuşları dayanıklı ve olabildiğince hızlı bir mekanik klavye arıyorum. Bütçem 800TL civarı. İnanın ki çok araştırdım ve bu ikisi arasında kaldım. Öneri vermek istiyorsanız verebileceğiniz en iyi öneri bu ikisi arasından hangisinin daha mantıklı olduğunu nedenleriyle belirtirseniz çok mutlu olurum.
Not: G513 GX Blue olsa kesinlikle alırdım fakat çok pahalı. Lineer olduğu için TUF K7 ile arasında kaldım.

Eki Görüntüle 584638

Eki Görüntüle 584634
Asusun o klavyesini 429 liraya kışın itopyadan almadığım için şu an çok pişmanım.

K7'yi daha dün teslim aldım, 20 dakika sonra iade/değişim için kutusuna geri kaldırdım.
Aydınlatma açtığımda, ledler yandığında klavye ötüyor; ekran kartı coil whine misali biiiipliyor.

Onun dışında malzeme kalitesi falan gayet iyi. Büyük tuşlardan basarken zangır-zungur herhangi anormal bir ses gelmiyor. Tam "beğendim, tamam yeni klavyem bu" dedim bu sefer ledler ötmeye başladı.

Ben de 2-3 haftadır araştırıyorum hangi klavyeyi alsam diye. Corsair K95 de aldım, öyle 1000'lerce lirayı hak eder bir klavye değil. Birkaç tuş hariç hepsinden yay çınlaması sesi geliyor ki bazı tuşlardan aşırı bir çınlama sesi geliyor.

Corsair iadeye, Asus değişime...

G513 Tactile kullanıyorum. Bilek desteği ile birlikte yazımı ve kullanımı rahat olan bir klavye. K7 ile tasarımları aynı gibi yani rahatlık açısından ben çok fazla fark olacağını sanmıyorum.
G513'ün en sinir olduğum özelliği Logitech G HUB yazılımını kullanırken klavye üzerindeki aydınlatma tuşları devre dışı kalıyor. Yani FN+F5 (aydınlatma seçenekleri) ve FN+F6 (kayıtlı aydınlatma) tuşları devre dışı. Ama Logitech Gaming Software ile çalışıyor. Çok sesli mekanik klavye olsun istemiyordum. Tactile olmasına rağmen çok fazla ses çıkarmıyor.

Yorumlar için çok teşekkür ederim. Hiçbir ürün kusursuz olmuyor maalesef. SteelSeries Apex 5 için ne düşünüyorsunuz? O fiyata değer mi üstündeki Switch'ler?

Yorumlar için çok teşekkür ederim. Hiçbir ürün kusursuz olmuyor maalesef. SteelSeries Apex 5 için ne düşünüyorsunuz? O fiyata değer mi üstündeki Switch'ler?

Onu alacağına git Logitech G213 al, cebine 400-500 lira para kalsın. İkisi de membran sonuçta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı