ASUS TUF Gaming VG247Q1A monitör için ghosting nasıl çözülebilir?

turhannefe

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Monitörü alalı 2 yıl oldu, bugüne kadar bir sorun yaşamadım fakat son 1 haftada özellikle Valorant oynarken mosueyi çevirdiğimde oyunun takılıyormuş gibi veya FPS düşüşü yaşıyormuş gibi olduğunu fark ettim FPS düşüşü yaşamama rağmen. Meğerse dehşet şekilde ghosting problemi varmış monitörümde. Artık garantisi de yok maalesef bunun herhangi bir çözüm yolu veya tamir ettirebileceğim bir yer var mıdır? 2. el satsam sorun yaşar mıyım? Önerilerinizi bekliyorum.

Başka bir sebebi olmasın takılma veya FPS düşüşünün.

Kardeşimde de aynı model monitörden var onun monitörünü taktığım zaman sorun ortadan kalkıyor. Aynı zamanda aynı bilgisayar üzerinden monitörleri değiştirip UFO ghosting test yaptım belirgin farklar var. FPS düşüşü yaşamıyorum sadece oyun kasıyormuş gibi geliyor demek istemiştim.

OverDrive'ın en yüksekte olmadığından emin misin?

Seviyelerin her birini teker teker denedim değişen bir şey gelmedi en yüksek seviyeye çektiğimde azalıyormuş gibi geldi sadece ne yapmalıyım bu ayarı.

Kardeşimde de aynı model monitörden var onun monitörünü taktığım zaman sorun ortadan kalkıyor. Aynı zamanda aynı bilgisayar üzerinden monitörleri değiştirip UFO ghosting test yaptım belirgin farklar var. FPS düşüşü yaşamıyorum sadece oyun kasıyormuş gibi geliyor demek istemiştim.

Seviyelerin her birini teker teker denedim değişen bir şey gelmedi en yüksek seviyeye çektiğimde azalıyormuş gibi geldi sadece ne yapmalıyım bu ayarı.
Ben de ghosting var sanıp OverDrive ayarını yanlış yapmıştım. Ayarı ayarladığımda düzelmişti ama seninki düzelmediyse gerçekten de ghosting var o zaman. Ghostingin bir çözümü yok. Sadece azaltabilirsin dediğim olayla. Ama öbür türlü maalesef ya böyle kullanacaksın ya da yeni monitör alacaksın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı