ASUS TUF Gaming VG249Q1R görüntü titreme ve kararma

Merhaba,

Cevap verip vakit ayıran arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Monitörümü kedim ısırmıştı daha önce, alt kısımdan başlıyarak görüntüde titreme oluyor ve kararıyor monitörüm144Hz'ye düşürünce 3 4 saat sorunsuz kullanıyorum. Tekrar gitmeye başlıyor. İlginç yanıysa monitörün alt kısmını çakmak tutunca 10 saniye kadar, Bahsettiğim kararma düzeliyor 10 15dk sonra tekrardan kararıyor. Sorum ise şu temelli bir çözüme ulaşabilir miyim? Parça değişimi vesaire. Ya da yenisini almak daha mantıklı mı?

Merhaba,

Cevap verip vakit ayıran arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Monitörümü kedim ısırmıştı daha önce, alt kısımdan başlıyarak görüntüde titreme oluyor ve kararıyor monitörüm144Hz'ye düşürünce 3 4 saat sorunsuz kullanıyorum. Tekrar gitmeye başlıyor. İlginç yanıysa monitörün alt kısmını çakmak tutunca 10 saniye kadar, Bahsettiğim kararma düzeliyor 10 15dk sonra tekrardan kararıyor. Sorum ise şu temelli bir çözüme ulaşabilir miyim? Parça değişimi vesaire. Ya da yenisini almak daha mantıklı mı?
Reis sen nabıyon be çakmak mı?
Bir fotoğrafını at görelim

Kullandığın monitör native 144 Hz ama hız aşırtma ile 165 Hz kullanılabiliyor. Siz de bunu kullanmışsınız ve güç devre kartı bozulmuş. Bu yüzden, düzgün voltaj veremiyor.

ASUS monitörlerini etmememin bir sebebi de bu zaten yani model farketmezsizin iç yapıları dandik olduğu için overclock yapıldığında piksellerin titremesi. Bu durum şu anda da göründüğü gibi değişik problemlere yol açabiliyor.

Forumda konuyu açtıgım zamanda 120hzye düşürmüştüm. O zamandan beri şuanlık bir sorun yok kullanıyorum. Ne zaman bozulursa yenisini alacağız artık 😄

Hocam merakımdan soruyorum... Çakmak tutmayı nasıl akıl ettiniz acaba?
Zamanında bi ses kartımı aynı şekilde fırınlayıp düzeltmiştim. Acaba buda ısı ile düzelir mi diye merak etmiştim zaten çalışmıyordu monitör garantisi vesaire bitmişti. Bi denedim öyle 😂

Hocam merakımdan soruyorum... Çakmak tutmayı nasıl akıl ettiniz acaba?
Musait bi zamanda yüklerim ama dışarıdan bi iz yok monitörde video yükliyebilirsem buraya yüklerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı