Bu sabah uyandığımda monitörümün alt kısmında resimdeki gibi çizgiler vardı biraz araştırdım ve overclock özelliğini kapatınca düzeldiğini okudum. Normalde 240Hz olan monitörüm OC ile 270 oluyor. Kapatıp 240'da kullandım ve Google'da falan ekranın solunda hala biraz vardı fakat göze batmadığı için dikkate almadım. PC'yi kapattım ve bir süre sonra geri açtım bu sefer daha fazla ve göze batıyordu.
Ekran kartım: ASRock RX6600.
Monitörüm: ASUS TUF Gaming VG249QM1A.
Ekran Kartımın diğer DisplayPort yuvalarından düzgün görüntü almayı denedim fakat bir değişiklik olmadı.
Donanımlarımı alalı 2 sene olmadı ikinci el değiller bu kadar kısa sürede böyle bir problem neden yaşıyorum?
Geçmiş olsun ASUS TUF serisinde bu sorun baya yaygın zaten. Bende de VG249Q1A vardı, seninki gibi ilkte sadece altta çizgiler çıktı en sonunda ekran tamamen gitti garantiye yolladım. Garantide beni 2 ay oyaladılar en sonunda para iadesi aldım.
Geçmiş olsun ASUS TUF serisinde bu sorun baya yaygın zaten. Bende de VG249Q1A vardı, seninki gibi ilkte sadece altta çizgiler çıktı en sonunda ekran tamamen gitti garantiye yolladım. Garantide beni 2 ay oyaladılar en sonunda para iadesi aldım.
Asus gibi bi markadan beklemezdim be şimdi uğraştıracaklar beni. Ekranda çizik var zaten onu bahane edip kullancı hatası diyecekler oysaki o çizik 1 senedir var ama bu sorun bu sabah başladı.