Anakart: ASUS TUF Gaming X570-Plus (Wi-Fi) veya ASUS TUF Gaming B560-Plus Wi-Fi
İşlemci: AMD Ryzen 5800X veya 5600X.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti veya 3060 Ti.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 3200 MHz CL16 2x16 32 GB (beyaz) veya G.Skill Trident Z Neo RGB 3200 MHz CL16 2x16 32 GB.
Güç kaynağı: Corsair RM850X 850W 80+ Gold veya Corsair RM850 850W 80+ Gold.
Kasa: Corsair iCUE 4000X RGB beyaz.
İşlemci soğutucu: Corsair iCUE H100i Elite Capellix beyaz.
Monitör: ASUS TUF Gaming VG259qm.
Solid state disk: Samsung 980 NVMe M.2 SSD 1 TB.
Hard disk: Seagate Barracuda 3, 5" sabit disk 1 TB.
Arkadaşlar söz konusu sistem ile alakalı kronik bir sorunu sıkıntısı olan bir parça var ise veya birbiriyle uyumsuz örneğin RAM'ler anakart seçebiliyor mesela var ise belirtebilirsiniz benzer veya farklı şekilde bir problem sorun var ise de aktarabilirsiniz oyun için 3200 MHz RAM sizce yeterli mi? Değil ise neden? Son olarak söz konusu anakartların tak çalıştır olarak Ryzen 5000 serisini desteklemediği yapılacak BIOS güncellemesi ile sistemin işlemcinin çalıştırılabildiği yönünde duyumlarım olmakla birlikte desteklemediğinden ötürü görüntü alınamadığı için BIOS güncellemesi de yapılamıyormuş.
Arkadaşlar ilgili bütçelere daha iyi hazır sistemler var biliyorum fakat o sistemlerdeki parçaların çoğuna güvenmemekle birlikte istediğim parçalar olmadığı içinde almak istemiyorum. Ben sistemlerimi sadece oyun için toplamıyorum hobi olarak da bu eylemi gerçekleştiriyorum çünkü seviyorum. Bir sistem toplayıp uzun yıllarda kullanıyorum, bununda etkisi var ve ona baktığımda güzel şeyler de hissettirmesi veya bir daha baktırması da güzel bir duygu tabii.