ASUS TUF laptop için termal macun mu yoksa sıvı metal mi alınmalı?

Sukunanınteli

Hectopat
Merhaba. Laptopum ASUS TUF A15; 4060, Ryzen 7 7735HS, 16RAM, 512GB SSD var. Laptopta soğutucu almadım, 2 ay oldu alalı. termal macun mu sürmeliyim yoksa sıvı metal mi? yoksa Soğutucu ve macun ya da metal sıvı önerdiğinz varsa alabilirim. kendim laptopa hiç macun ya da sıvı sürmedim, servis yapar mı onu da bilmem. Bilen yazabilirse iyi olur, uzun süre masaüstünden sonra laptopa geçiş yaptım, o yüzden.

Bu arada bir tane buldum termal macun mu emin değilim metal sıvı diye yazmışlar. Ürün: Thermal Grizzly Conductonaut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden 2. ayda macunu yeniliyorsunuz?

Sıcaklık değerleri nasıl?

Sıcaklık değerleri yüksek 80'lerde oyundan oyuna değişiyor. Şu an macun ya da metal sıvı yok modelde var mı diye bakayım dedim bulamadım hangi tip kullanıyorlar. Bir de metal sıvıyı sormamın sebebi sıcaklığı iyi derecede düşürdüğünü söylüyorlar.

Normal macun kullanıyorlar, sıvı metal işi sıkıntı tecrübeli değilsen o işe girme.

Aynı laptopa MX 6 sürdüm daha iyi oldu. Sıvı metalle uğraşma risk tamamen. Macun değişirsen garantin gider.
Daha iyiden kastın nedir hocam? Karşılaştırma yaptıysan örnek verir misin?

Yani termal macun sürün diyorsunuz? Doğru mu? 2ay oldu alalı ama bu laptopta ısınma sorunu var diye termal kullanayım diyorum ben şimdiden.

Aynı laptopa MX 6 sürdüm daha iyi oldu. Sıvı metalle uğraşma risk tamamen. Macun değişirsen garantin gider.
Laptopta macun sürmek için garanti etiketini sökmek mi gerekiyor? Asus yetkili servisini RAM vs SSD yükseltmesi için aradım sorun olmayacağını söyledi. Aynı şekilde sorarım yakın zamanda.

80 derece CPU sıcaklığı ise sorun yok. Sıvı metal sürmeyi biliyorsan çok iyi. Sürersen büyük sıcaklık düşüşü görürsün. Fakat bilmiyorsan çok bulaşma, laptop elinde kalabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…