ASUS TUF VG249Q vs Gigabyte G24F

foxyN

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam bu iki monitör arasında kaldım. Biri 165 Hz biri 144 Hz fakat aradaki farkın önemli bir fark olduğunu düşünmediğim için karar veremedim. Paneller aynı. ASUS monitör 3599 TL ile Amazon'da satışta Gigabyte ise 3484 TL ile İtopya'da satışta. Sizce hangisine yönelmeliyim? Fikri olan varsa dinlerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
G24F riskli bir alışveriş olur. İlk modelleri yukarıda söylendiği gibi coil whine sorunuyla hep iade edildi. Sonra G24F-2 modeli yayınlandı. Bazı kişiler yeni üretilen G24F'lerde sorun çözüldü diyorlar. Fakat ben inanmıyorum. Bu yüzden riskli diyorum.
ASUS çok içime sinmese de hem sizin baktığınız hem önerilen alınabilir. Birbirlerine göre çok baskın özellikleri yok. Karşılaştırma buradan bakabilirsin. Pivot var en büyük artısı o olabilir.
Yine de bütçe artarsa Dell önerimizdir.

bunların yanında Samsung Odyssey G3 modeli çok hoşuma gitmişti fakat herkes ghosting sorunundan bahsediyor. Üst seviyelerde Valorant oynamaktayım. Bu sorunun çok sıkıntısını çeker miyim?@Saint Lucia @550519

G24f aslında güzel monitör, benim hoşuma gidiyor fakat kronik sorunları olduğu için g24f-2 çıkarma gereği duyulduğu falan söyleniyor, ama yorumlarına bakıyorum Aralık ayında alan son alan kişilerin yorumlarında bir tane olumsuz yorum coil whine sesi dahil hiç sorunla karşılaşan olmamış bu yüzde benimde lan acaba alınır mı diye tereddütte bırakıyor. Satıcı Amazon olsa bir dakka düşünmez alırım fakat sorunlu bir monitör denk gelirse şüphelerimden dolayı gönlüm Asus vg249q ya kayıyor. Bu arada asusun pivot olması yüksek ayarı olması yere sağlam basması falan iyi ama g24f in 170hz oluşu ve görüntü kalitesinden insanların baya memnun oluşundan dolayı benimde kafam karıştı. Sanırım bugün bende gidişata göre karar vereceğim

Yeni parti üretilen g24f lerde sorun olmadigi söyleniyor kullanıcı yorumları hep bu yönde. Yorumlarda da şikayet eden görmedim. Karar vermek zor gibi Dell bütçeyi birazcık aşıyor 3600 ve 3800 bandında satılıyordu çok fazla zam yapıldı tutulduğu için amazonda hediye kartım ve chip para vs avantajı olmasından ötürü vg249q daha ucuza geliyor olmasına rağmen ben oyumu g24f den kullanacagim. Gerek daha fazla Hertz gerek daha iyi görüntü sunması açısından alıp deneyeceğim beğenmezsem iade ederim diye düşünüyorum. asusun öne çıkan tarafı ise malzeme ve pivot oluşu (benim için önemli olmasa da) stand kalitesi yani ergonomi diyebiliriz.

Son düzenleme:
Çok güzel yazmışsın zaman ayırıp yazdığın için teşekkür ederim.

bunların yanında Samsung Odyssey G3 modeli çok hoşuma gitmişti fakat herkes ghosting sorunundan bahsediyor. Üst seviyelerde Valorant oynamaktayım. Bu sorunun çok sıkıntısını çeker miyim?@Saint Lucia @550519
Alınmaz. Ghosting sorunu çok fazla.

Çok güzel yazmışsın zaman ayırıp yazdığın için teşekkür ederim.
neye karar vedin? benim gigabyte g24f monitörüm bugün elime ulaştı monitörü kurdum. coil whine sorunu yok kutusundan çıkan display port kablo ile (170hz) oc hızında kullanıyorum sorunsuz. ölü piksel ve ghosting sorunu da yok gece ışık sızması testine de bakarım ama benim için çok önemsiz olması veya olmaması. ürünü genel olarak gerçekten beğendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…