ASUS TUF VG249Q vs MSI Optix G241

Mataracı Ahmet

Hectopat
Yer
İstanbul
Bu ürünlerden hangisini tercih edersiniz? Şahsen rekabetçi bir oyuncu değilim görüntü kalitesi benim için daha önemli AAA oyunlar ve film-video falan izlemekle geçiriyorum vaktimi bana uygun olan monitör sizce hangisi? Aşağıdaki videoda incelemesi var ikisinin de fakat çok anlamadım sizce hangisi daha iyi veya hangisi bana daha uygun?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki monitörü de satın aldım. Tecrübelerim şöyle oldu:
  • Optix G241 aldığımda 5'ten fazla ölü piksel çıktığı için servise gönderdim ve 1 ay sonucunda hiç işlem olmadığı için harcama itirazıyla paramı geri aldım. Servisi, e-postalara cevap bile vermeyi kesmişti. Rezalet bir tecrübeydi ve renkleri VG249Q kadar güzel değildi fakat idare ediyordu. Ayağı çok genişti. Ürün kalitesinde pek bir sorun yok ama ölü piksel ve servis tecrübesi sayesinde artık MSI adının geçtiği hiçbir şey almam.
  • ASUS VG249Q aldığımda ilk başta çok yüksek gelmişti fakat ayağının çok iyi ayarlanabildiğini sonradan fark ettim. Hareket kabiliyeti ve renk kalitesi mükemmel. Ne yazık ki bunda da 1 ölü piksel çıktı ve servise gönderdim. UPS, evimden monitörü teslim aldı ve ASUS servisine ulaştığında 2. günü kargolayıp bana geri gönderdiler. Şu anda dönüşünü bekliyorum. Muhtemelen yarın ulaşır elime.
Servis kalitesi yüzünden MSI'dan uzak dururdum açıkçası. ASUS çok daha iyi bir tercih bence. Renk kalitesi ve servis kalitesi olarak çok daha önde.

G241 şu an kullandığım monitör, 1 adet ölü pixel var aldığım gün yoktu ertesi gün oluştu. İade almadılar. Yine de güzel bir monitör ama 1400₺ için. Şu an o kadar fazla parayı hak etmiyor. Daha kaliteli ve aynı bahsettiğimiz model gibi IPS olan pek çok monitör var piyasada. TUF'ın bahsettiğiniz modeli iyi, @Tim'in de belirttiği gibi MSI'ın servis kaliteli özellikle monitörlerde leş.
Vatan Bilgisayar'a gidip elden alması çok daha mantıklı olur. Ölü piksel sorunlarıyla uğraşmaz ve renk kalitesini de kendi görmüş olur. ASUS monitörlerin renkleri çok güzel.

Ben Vatan'dan aldım monitörü dediğiniz şekilde kontrol ettim sonradan oluştu bende ertesi gün, hatta konu da açmıştım.

İfadeler: Tim
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…