ASUS TUF VG249Q1A renkler olması gerektiğinden farklı görünüyor

tigana94

Kilopat
ASUS'un TUF VG249Q1A modelini almıştım ve bugün geldi. Yıllarca TN panel monitör kullanmış biri olarak öncelikle renkler gözüme çok canlı gözüktü. Fakat daha sonra fark ettiğim detay sarı ve yeşil renklerin olması gerektiğinden farklı gözükmesi. Bu da beni rahatsız etti.

Bir siteyi 2 farklı telefondan açıp her iki telefonda da yeşil ve sarı renklere bakıyorum, monitörde gözüken renkle aralarında çok fark var. Bilgisayarda bulunan klasörlerin rengi bile çok garip gözüküyor. Monitörün ayarlarında modlar bulunuyor. Bu modlar ile düzeltmeye çalıştım fakat en yakın sinema modu ile yeşil renk olması gerektiği gibi olurken sarı renkler turuncuya dönüşüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Ekran görüntüsü atacaktım fakat sizin monitörlerinizde doğal hali gözükeceği için paylaşmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sistem de MyASUS yazılımı varsa MyASUS'a girin, ardından "Özelleştirme" menüsüne girip "Görsel ve İşitsel" bölümüne girip "Normal" seçeneğini seçin.

Hayır, bu rehbere bakabilirsiniz: [Windows için MyASUS] MyASUS nasıl kurulur? | Resmi Desteği | ASUS Türkiye

Edit: bazı eski sistemlerde çalışmıyormuş ama sizinkisi yenidir diye umuyorum.

Sistemi geçen sene toplamıştım. Ama bu yazılım notebook'lar için gibi gözüküyor sanki. Asusun kendi sitesindeki görselde bulunan ayarlar ile benimki uyuşmuyor çünkü.

[LCD Monitör] ASUS DisplayWidget Lite - Tanıtıcı Bilgiler | Resmi Desteği | ASUS Türkiye Bu işimi görebilir mi acaba ?

Bu renk konusunun bir çözümü yok gibi. Benimde midem bulandı ayarlarla oynamaktan. Sanırım iade edeceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…