ASUS TUF VG24vqe vs VG249Q1R

Bütçe
3000-3300

ydgn555

Femtopat
Daha fazla  
Monitör
Asus TUF 24VQE ve Asus TUF 249Q1R
Selam arkadaşlar,
Önümüzdeki birkaç haftada monitör almayı düşünüyorum fakat piyasaya göre bütçem oldukça düşük. Ama yine de 3000₺ bandında rekabetçi FPS oyunları için alabileceğim en yüksek Hz değerine sahip ve en düşük gecikme veren monitör almak istiyorum. Başlıkta gördüğünüz 2 monitör arasında da kararsız kaldım. Benim anladığım kadarıyla biri kavisli ve VA panel, biri düz ve ince IPS panel. Ghosting oranının düşüklüğü açısından sırasıyla TN, VA, IPS dense de araştırdığım kadarıyla videoda karşılaştırınca IPS, VA panele göre daha az ghosting oluşturuyor. Benim kafam tam da bu nokta da durdu. İki monitörden en az birini deneyimlemiş birisi var mı? Hangi monitörü neden tercih etmeliyim? Valorant gibi düşük gecikme isteyen oyunlarda hangi monitör bütçeme göre daha iyi? Kafamdaki soruları yanıtlarsanız şimdiden çok teşekkür ederim.

Hocam öncelikle bütçeniz düşük değil e-spor için FPS oyunları değil de sevdiğiniz için oynuyorsanız bende IPS öneririm. 4 yıldır VX2458-C-mhd VA Curved 144 Hz monitör kullanıyordum. 15 gün önce de MSI Optix G241 aldım 2374 TL'ye 1ms IPS 144Hz, günde en az 5-6 saat PC başında oturduğum için üstüne bir de gözlerim hassas olduğu için aşırı yoruluyordum. IPS panel cidden çok fark etti hem renk kalitesi hem göz yorgunluğu olarak cidden öneriyorum. Tekrar fiyatı düşer mi bilmem ama optix g241 2300-2500 TL arası bulabilirsiniz bekleyip araştırma yaparsanız.

Öneriniz için çok teşekkür ederim ama ben 165Hz istiyorum hocam.

Düşük bütçede çoğu VA panel monitörde ghosting sorunu var, bütçeniz iyi bir 1080p monitör almak için yeterli. İki monitörü de önermem ama ikisinden birini seçecek olursak VG249Q1R.

Önerim
Üstteki monitörü öneririm fakat Coil Whine çıkma ihtimali var, çıkarsa kargoyla vs. uğraşmak istemiyorsanız 24GN650-B alabilirsiniz.

Hocam öncelikle öneriniz için çok teşekkürler fakat coil whine ile uğraşmak istemiyorum. LG markalı monitör ise 144Hz ama ben 165Hz istiyorum. Gözüm diğer insanlara göre ufakta olsa Hz farkını hissediyor. Yine de önerileriniz için tekrar teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…