ASUS TUF VG24vqe vs VG249Q1R

Bütçe
3000-3300
Hocam öncelikle öneriniz için çok teşekkürler fakat coil whine ile uğraşmak istemiyorum. LG markalı monitör ise 144Hz ama ben 165Hz istiyorum. Gözüm diğer insanlara göre ufakta olsa Hz farkını hissediyor. Yine de önerileriniz için tekrar teşekkürler.
Rica ederim, aradaki farkı anlayabiliyorsanız şunu da belirteyim; FPS oyunları için hertz ve motion blur (Haraket bulanlıklığı) önemli. ASUS'un kullandığı panel normalde 144Hz, OC ile 165Hz oluyor. G24F'in paneli gerçek 165Hz, OC ile 180Hz üstüne çıkabiliyor. Bende monitörün kullanıcısıyım benimkisi 183Hz'e kadar çıkabiliyor. 183Hz neredeyse 144Hz ile 240Hz arası bir değer, rakam olarak değil ama oransal olarak öyle. Monitör bu bütçedeki en düşük motion blur(haraket bulanıklığını) sunuyor, Gigabyte servisi Coil whine sorununa garanti veriyor, CW çıkarsa mağdur olmazsınız -zaten ilk başta çıkarsa çıkıyor daha sonradan oluşan bir şey değil- serviste iade/değişim raporu verilir ama bir süre beklersiniz.

Q1R'nin gerçekte 144Hz olması dışında renk ayarları kötü, sarı tonlarını turuncu tonlarında gösterme sorunu var. Belki de renk gamı iyi olmadığı içindir, detaylı bir incelemesi yok. Birkaç tane ghosting şikayeti olanı gördüm, ghosting çok fazla olduğunu sanmıyorum ama haraket bulanıklığının iyi olduğunu düşünmüyorum.

1654174644567.png
1654174680357.png

Başka bir 165 Hz IPS Asus monitörü(VG259QR) VS G24F. Bir de burada 165Hz, 180Hz üstüne çıkıp overdrive ayarını da arttırınca bir tık daha iyi oluyor.

Rica ederim, aradaki farkı anlayabiliyorsanız şunu da belirteyim; FPS oyunları için Hertz ve Motion blur (hareket bulanlıklığı) önemli. ASUS'un kullandığı panel normalde 144Hz, OC ile 165Hz oluyor. G24F'in paneli gerçek 165Hz, OC ile 180Hz üstüne çıkabiliyor. Bende monitörün kullanıcısıyım benimkisi 183Hz'e kadar çıkabiliyor. 183Hz neredeyse 144Hz ile 240Hz arası bir değer, rakam olarak değil ama oransal olarak öyle. Monitör bu bütçedeki en düşük Motion blur(hareket bulanıklığını) sunuyor, Gigabyte servisi coil whine sorununa garanti veriyor, cw çıkarsa mağdur olmazsınız -zaten ilk başta çıkarsa çıkıyor daha sonradan oluşan bir şey değil- serviste iade/değişim raporu verilir ama bir süre beklersiniz.

Q1R'nin gerçekte 144Hz olması dışında renk ayarları kötü, sarı tonlarını turuncu tonlarında gösterme sorunu var. Belki de renk gamı iyi olmadığı içindir, detaylı bir incelemesi yok. Birkaç tane ghosting şikayeti olanı gördüm, ghosting çok fazla olduğunu sanmıyorum ama hareket bulanıklığının iyi olduğunu düşünmüyorum.

Eki Görüntüle 1406838Eki Görüntüle 1406839
Başka bir 165 Hz IPS ASUS monitörü(VG259QR) vs G24F. Bir de burada 165Hz, 180Hz üstüne çıkıp OverDrive ayarını da arttırınca bir tık daha iyi oluyor.

O zaman listeme bunu da ekliyorum, iki monitörü detaylı inceledikten sonra karar vereceğim teşekkür ederim tavsiyen için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı