Rica ederim, aradaki farkı anlayabiliyorsanız şunu da belirteyim; FPS oyunları için Hertz ve Motion blur (hareket bulanlıklığı) önemli. ASUS'un kullandığı panel normalde 144Hz, OC ile 165Hz oluyor. G24F'in paneli gerçek 165Hz, OC ile 180Hz üstüne çıkabiliyor. Bende monitörün kullanıcısıyım benimkisi 183Hz'e kadar çıkabiliyor. 183Hz neredeyse 144Hz ile 240Hz arası bir değer, rakam olarak değil ama oransal olarak öyle. Monitör bu bütçedeki en düşük Motion blur(hareket bulanıklığını) sunuyor, Gigabyte servisi coil whine sorununa garanti veriyor, cw çıkarsa mağdur olmazsınız -zaten ilk başta çıkarsa çıkıyor daha sonradan oluşan bir şey değil- serviste iade/değişim raporu verilir ama bir süre beklersiniz.
Q1R'nin gerçekte 144Hz olması dışında renk ayarları kötü, sarı tonlarını turuncu tonlarında gösterme sorunu var. Belki de renk gamı iyi olmadığı içindir, detaylı bir incelemesi yok. Birkaç tane ghosting şikayeti olanı gördüm, ghosting çok fazla olduğunu sanmıyorum ama hareket bulanıklığının iyi olduğunu düşünmüyorum.