ASUS TUF VG259Q3A vs. AOC 25G3ZM/BK

Trk0075

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, İtopya'dan almış olduğum AOC 24G2SPU/BK modelim bozulduğu için yaklaşık 1 ay önce servise gönderdim. Bana ürünün artık bulunmadığını, bunun yerine muadil ürün ile değişim sağlanabileceği söylendi ve AOC 25G3ZM/BK modeli sunuldu. 24G2SPU/BK IPS panel 165 Hz bir monitördü, 25G3ZM/BK ise VA panel 240 Hz bir monitör. VA panel bir monitör olduğu için IPS panel olan bir monitörün sunulmasını istedim ve şimdi de TUF VG259Q3A modelini önerdiler. Sizce nasıl bir cihazdır? 24G2SPU/BK'dan sonra üzer mi ya da VA panel olmasına rağmen 25G3ZM/BK modeli tercih edilebilir mi ? Ayrıca farklı modeller önerilmesi için süreçle uğraşmalı mıyım sizce ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Şahsen VA panel, sadece Valorant ve CS gibi oyunlar oynayanlar dışında kullanılmaz. Tek artı yanı ghosting olmuyor. Ama hikayeli oyun oynuyorsanız ASUS sizi bir hayli mutlu edecektir. Kesinlikle ASUS almanızı tavsiye ederim. Üstelik 180 Hz gayet yüksek bir yenileme değeri.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam rekabetçi oyunlar için IPS panel daha uygun olmuyor muydu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum. Bir de ASUS modelinde sanırım yükseklik, pivot gibi özellikler bulunmuyor, monitör standı takarak da kullanabilir miyim cihazı?

Hocam IPS panel daha canlı renkler sağlıyor. VA da dediğim gibi. Pivot olayına gelirsek cihaza uygun varsa stant kullanabilirsin tabii ki.

IPS olan model tercih edilir. 180Hz de tatmin eder.
Hocam IPS panel daha canlı renkler sağlıyor. VA da dediğim gibi. Pivot olayına gelirsek cihaza uygun varsa stant kullanabilirsin tabii ki.
Hocam birkaç gündür kendileriyle iletişimdeydim. En sonunda asansörlü ve ips panel olan bir monitör istediğimi söyledim ve Asus ROG strix XG259CS monitörü ile değişimi onaylattım. Kağıt üzerinde daha dolu bir monitör, gerçekte nasıl bir performans verecek bilmiyorum sizce bu monitör nasıl ? Zamanında VA panel kullandığımdan ötürü çok memnun kalamamıştım o yüzden 25G3ZM/BK modelini tercih etmedim açıkçası.

VA paneller yüksek kontrast ve iyi siyah seviyelerine sahiptir, buna karşılık olarak en yavaş panel tipi VA'dır. Valorant ve CS için IPS alınması çok daha mantıklı. Ha bu arada VA paneller en çok ghosting yapan panel tipidir.

Burada incelemesini yaptım.

Bu arada ELMB ayarı strobe crosstalk problemine yol açıyor. İyi çalışmıyor yani. İncelemede yer vermemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…