ASUS TUF VG27AQ3A DisplayPort sinyal yok hatası veriyor

Jiyunotameni

Hectopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm, hayırlı günler arkadaşlar. Sistemim PC hocası GG-13 7700XT sistem FSP kasa ve PSU.
ASUS TUF Gaming VG27AQ3A model monitör aldım ve içerisinden çıkan DisplayPort kablosunu dün ilk defa bilgisaya taktım.
İlk başta HDMI sinyal yok hatası vardı sonra joystick ile düzelttim. Sonrasında da ise DisplayPort sinyal yok hatası ile karşılaştım defalarca kez.
Hatta saniyede bir monitör ekranı açılıp kapanıyor ya da bir tuaf oluyordu. Bugün ise düne kıyasla daha iyi fakat temassızlık oluyor.
Özellikle monitörü ya da PC'yi açıp kapattığımda kesinlikle DisplayPort sinyal yok hatası alıyorum. Güncelleştirme vb. şeyler yaparken büyük sorun oluyor.
Evde başka DisplayPort'ya da HDMI kablosu yok. Sizce ne yapmalıyım? Amazon'dan aldım, kablo gönderirler mi?
Arkadaşlar HDMI kablosu Amazon'dan geldi ve taktım.
Test etmek amaçlı PC'yi yeniden başlattığımda ya da kapattığımda HDMI yok diyor.
Az önce yeniden başlattım monitör HDMI yok dedi monitör tuşu turuncu oldu 10-15 saniye beyaz oldu.
Sizde de açılış kapanışta bu kadar bekletiyor mu?
Display kablosunda ise en ufak temazsızlıkta direkt ekran kapanıyor.
Sorun güç kaynağı vb. bir şeyden kaynaklanıyor olabilir mi yoksa monitör ya da anakart ekran kartında mı sorun var?
Nasıl tespit edebilirim yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunlarınızla ilgili yardımcı olamayacağım ama bu monitörü iade etmenizi öneririm. Aynısından 2 arkadaş aldık. 6-7 ay kullanım sonrası 180 Hz'de ekranda karıncalanma tarzı sorun başladı ikimizde de aynı şekil. Geçen sene almıştım yeni üretimler daha düzgün müdür bilmem ama yerinizde olsam 14 gün dolmadıysa iade ederdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zamanında şöyle bir konu açıp video yüklemiştim ama video kalitesi düşmüş neden bilmiyorum.

Merhaba reis sorunun çözüldü mü bende Amazon üzerinden ASUS TUF VG27AQ3A aldım dün geldi elime aynı sorunu yaşamak istemiyorum açıkçası merak ettim duruma göre iade oluşturacağım

Merhaba reis sorunun çözüldü mü bende Amazon üzerinden ASUS TUF VG27AQ3A aldım dün geldi elime aynı sorunu yaşamak istemiyorum açıkçası merak ettim duruma göre iade oluşturacağım

Ben iade etmiştim. Açıkçası yeni gelen monitörde de benzer sorun var. Hatta yeni Kablolarla denedim yine aynı, bazı yorumlarda RAM'leri değiştir gibi şeyler yazıyordu. Onları denemedim ama sanırım başka bir şeyle alakalı. Amazon iade konusunda direkt iade alır onlar getirdiyse. Uygun fiyata aldıysanız ve memnunsanız belki çözüp kullanabilirsiniz. Sorun yaşamadıysanız ve bu fiyata daha iyi monitör yoksa kullanabilirsiniz ama test yapın ghosting vb.
Ama temazsızlık vardı, yeni kablo alarak çözülmüştü. Anlayan kişilere sormak lazım.
Hayırlı olsun, güle güle kullan

Araştırmalarım sonucunda iade ettim bende farklı bir monitör arıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…