ASUS TUF VG27AQML1A alınır mı?

@3g3_Kon O monitor Mini LED arka aydinlatmaya sahip oldugu icin cok kaliteli bir model. VG27AQML1A ise Edge LED bir monitor. Bu sebeple kiyaslanamayacak kadar buyuk farkliliklar mevcut. Q27G3XMN'nin HDR performansinin iyi olmasinin ve maksimum parlakliginin yuksek olmasinin temel sebebi 336 bolgeli arka aydinlatmaya sahip olmasi. Edge LED modellerde ise genelde 8 veya 16 bolgeli arka aydinlatma bulunur.
Evet araştırmıştım hatta bazı mini ledler oled kadar iyi performans verdiğini de görmüştüm gayet güzel çalışıyor o sistemler bu aoc da örnek verilebilir, asus edge led olsa bile performans açısından gayet iyi monitör ama ikisinin kullanım yönü biraz farklı diye düşünüyorum. Hatta AOC monitörü film izlemek için alan olmuştu.

Hocam öncelikle bu gösterdiğiniz ASUS monitör fiyatının bandında çok da bulunmayacak bir ürün. Fazla inceleme yok çünkü satıldığı ülkeler az ve piyasada biraz yeni bir ürün. Ama biraz da hafife alınmış bir ürün kendisi maalesef çok da inceleme gelmez diye düşünüyorum bundan sonra.
Ürünün eksilerini söyleyeyim:
-İstediğiniz seviyede renkleri çok da güzel vermez fakat ips panele göre gayet başarılı bir şekilde renkleri sunar.
-260hz OC ile erişilebiliyor neden bilmiyorum ama Native 240hz.
-Hoparlörleri kötü.
-10 bit sadece 144hz de mevcut.
-HDR yeterli seviyede.
-Fiyat biraz uçuk ama özelliklerine göre normal.
Artılar:
-Standı diğer yükseltme ayarı olmayanlara göre çok daha iyi.
-Renk ve kontrast baya baya yeterli ips'e göre.
-Ekran baya büyük.
-240hz ve 2k yeterli seviyede güzel görüntü veriyor.
-Her 2 sync teknolojisi mevcut (adaptive-sync).
-Soket sürümleri güncel hdmi bile size yarar.
-Gecikme, blur ve ghosting gibi sorunlar gayet düşük.
Benim önerim bu monitör piyasanın tam ortası olduğu için her şeyi iyi seviyede yapabilirsiniz ama saf ve baya canlı renk sahibi monitör arıyorsanız bu değil maalesef. Ayrıca 8 bit ve 10 bit farkını insan gözü aşırı görmez zaten aradaki farkı az yerlerde kullanıyorsun oyunlarda çok kullanmazsın.
aga yanki Asus TUF Gaming VG27AQML1A alınır mi yoksa su seceneklerde var aoc q27g4x ve asus rog strix xg27acs hangisi sence

Evet araştırmıştım hatta bazı mini ledler oled kadar iyi performans verdiğini de görmüştüm gayet güzel çalışıyor o sistemler bu aoc da örnek verilebilir, asus edge led olsa bile performans açısından gayet iyi monitör ama ikisinin kullanım yönü biraz farklı diye düşünüyorum. Hatta AOC monitörü film izlemek için alan olmuştu.
yada dediginiz va panel q27g3xmn mi

Son düzenleme:
aga yanki Asus TUF Gaming VG27AQML1A alınır mi yoksa su seceneklerde var aoc q27g4x ve asus rog strix xg27acs hangisi sence

yada dediginiz va panel q27g3xmn mi
Hocam Aoc yoktur türkiyede varsa kaçmaz. Asus tuf olan şuan fiyatı düşükten satan satıcılar var kesinlikle değerlendirilebilir. Rog ise iyi ama tuf özellikleri dolu iken Rog biraz daha görüntüye odaklı.

Merhaba, MediaMarkt sitesinden ASUS TUF VG27AQML1a model numaralı monitör alınır mı? 2K 240 Hz sunuyor fakat inceleme bulunmadığı için buradan bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse, öneride bulunursa çok iyi olur.
Acaba aldınız mı, aldıysanız ne düşünüyorsunuz? Bende almayı düşünüyorum ama inceleme bulamadım ve mediamarktta falan da olmadığı için kendimde inceleyemedim.

Hocam monitörü aldım şuanda da kullanıyorum çok güzel fazlasıyla memnunum. Ama 2k çözünürlükte ekran kartım çok zorlanıyor rtx 3060 kullanıyorum. Yeterli sanıyordum değilmiş. Tavsiyem ekran kartınız güçlüyse 2k kullanın yoksa 1080p'den şaşmayın. aynı monitörün yanlış hatırlamıyosam 1080psi vardı.

Hocam monitörü aldım şuanda da kullanıyorum çok güzel fazlasıyla memnunum. Ama 2k çözünürlükte ekran kartım çok zorlanıyor rtx 3060 kullanıyorum. Yeterli sanıyordum değilmiş. Tavsiyem ekran kartınız güçlüyse 2k kullanın yoksa 1080p'den şaşmayın. aynı monitörün yanlış hatırlamıyosam 1080psi vardı.
Peki hoparlör kalitesini nasıl buldunuz? Ben de 2K hoparlörlü bir monitör arıyorum ve bütçeme göre bu model daha uygun duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı