ASUS TUF vs Dual

Darfind

Decapat
Katılım
15 Ekim 2022
Mesajlar
456
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
TUF ile Dual arasındaki fark nedir hocam?
 
TUF'un amacı dayanıklılık. Anakartları hakikaten sağlam diğer ürünler hakkında bir malumatım pek yok.
 
TUF3080 kullandım diğer birçok 3080e göre gerçekten iyiydi. Dual 1660S ise ortalamanın bir tık üstüydü bu seride tuf deneyimlemedim.
 
RTX 2000 serisinde Dual, TUF'ı ikiye katlar. Zaten RTX 2000 serisinde TUF, RTX 2060 Super'a kadar üretilirken, Dual 2080 Ti'a kadar üretiliyordu.

Ancak RTX 3000 serisiyle beraber TUF'ı Dual'in üzerinde konumlandırdılar.

Dual ''çift'' demektir ve en büyük fark Dual kartların çift fanlı olmaları. Bu sebeple de RTX 3070 üzerinde modelleri yoktur. Ancak çift fanlı ekran kartları içinde en iyi marka model Asus/Dual'dir.

Onun dışında Dual ile TUF'ın TGP değerleri aynıdır. TUF'ın frekansı ve soğutması bir tık daha iyidir. (RTX 3000 serisine göre değerlendirilmiştir.)
 
Tuf 3080 kullanmış biri olarak muazzam oldugunu soylemem gerek gerçekten saglam tas gibi ve serin çalışan bir kart
 
ASUS GPU isimleridir. Modele göre performansları değişmekle ve hepsi için çıkmamakla birlikte ROG>TUF>DUAL Fiyatlandırmasıyla satılırlar.

DUAL çift fanlı soğutma metodudur ve DUAL MINI adında kompakt giriş modelleri için tasarlanan alt serisi vardır.
Misal RTX3050 ve 3060V2 DUAL MINI donanıma sahiptir. Radyatörü kısadır, arka plaka bile yoktur RTX3050'de.

DUAL; RTX2060 ve RX6600 modellerinde kullanılmış, Radyatör daha geniş yerleştirilmiştir. Yüksek soğutma performansı gerekli GPU'larda kullanılmıştır bu seri.

TUF, Tough yani sağlam kelimesini andırdığı için kullanılmış. DUAL serisinden yüksek frekansa sahip fanları, 3 fanlık alan dolusu radyatörleri vardır, Genelde 3 fanlı modeller üretilir bu seride. Daha yüksek GPU kartları bu modelle pazarlanır.
Mesela 3080 modeli sadece ROG yada TUF donanımıyla alınabilir gibi gibi.
 

Bende RTX 3070 Dual var ve gayet memnunum. Ama aynı seride TUF ile kıyaslama imkanım olmadi. Sıcaklık değerleri vs. optimum seviyelerde.
 
TUF almayın bence.Dual alın.Tuf sıkıntılı bir seri olduğunu düşünüyorum paranız varsa tabii ki Rog derim.
2 tane TUF serisi kart kullandım ikisinde de Coil Whine dışında hiçbir soruna rastlamadım. Soğutma açısından da 65 dereceyi geçmedi iki kartta. Gayet kaliteli seriler. Eski TUF'dan eser kalmamış.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…