ASUS TUF X570-Plus Gaming ve AMD Ryzen 7 3700X Sistem

MELLARK

Hectopat
Yer
Istanbul
Arkadaslar bir bilgisayar sistemi topladım. Fikirlerinizi almak istedim. Monitorumle topladigim sistem birbirine uygun mu?

Monitorum: MSI 27" OPTIX MAG271CQR 144HZ 1MS HDMI DP RGB Siyah AH WQHD Curved Gaming Monitör | ITOPYA

Anakart: ASUS TUF X570-Plus Gaming
Islemci: AMD Ryzen 7 3700X
Ekran Kartı: Radeon RX 5700 XT
Bellek: Corsair Vengeance RGB Pro 16GB Kit 3000 MHz CL15
Depolama: Seagate 3.5″ 2TB Barracuda 7200 RPM
SSD: Samsung 970 Evo 250GB M.2
Kasa: Corsair Carbide Spec-Delta
Guc Kaynağı: Cooler MasterWatt 600W 80 Plus

Sistem güzel fakat RAM'leri en az 3600MHz almaya çalışın ve 970 Evo 250GB yerine üstüne 200TL koyarak 860 Qvo 1TB alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstem güzel fakat RAM'leri en az 3600MHZ almaya çalışın ve 970 Evo 250GB yerine üstüne 200TL koyarak 860 Qvo 1TB alabilirsiniz.
Bu RAM'lar ve SSD yetersiz mi? Yoksa siz daha iyi oldun diye mi öneride bulundunuz?

Bu RAM'lar ve SSD yetersiz mi? Yoksa siz daha iyi oldun diye mi öneride bulundunuz?
Ryzen 3000 için önerilen RAM, 3600MHZ. SSD, M.2 NVMe bir SSD ve HDD yok. Öyle bir SSD yerine 1TB ama daha yavaş(HDD'den yine de çok çok daha hızlı) bir SSD olan Samsung 860 Qvo 1TB modelini alırsanız daha iyi olur.

Ryzen işlemcilerde RAM MHz'i ne kadar yüksekse o kadar performanslı çalışır fakat arada çok ciddi bir fark olacağını düşünmüyorum.

Bende benzerini topladım. İmzamdaki parçalar. RAM'i 3600 seçtim sadece CL16. Senin sistem de yeterli görünüyor. GEN4 M2.SSD'ler henüz fiyatları açıklanmadı.

Sadece RAM’i 3600 MHz yapsam yeterli olur mu? Normalde bu bilgisayarda bütçe olarak zorluyor da beni ondan soruyorum. Kusura bakmayın.

[QUOTE="Mustafa Kiroglu, post: 4253334, member: 263155"Sadece RAM’i 3600 MHz yapsam yeterli olur mu? Normalde bu bilgisayarda bütçe olarak zorluyor da beni ondan soruyorum. Kusura bakmayın. [/QUOTE]SSD'yi daha sonra da alıp takabilirsiniz bütçe olunca.

Şimdi RAM'in iyisini almak daha mantıklı. Çünkü ilerde eskisini satıp 3600MHz almak mantıksız ve gereksiz masraf olur.

Sadece RAM’i 3600 MHz yapsam yeterli olur mu? Normalde bu bilgisayarda bütçe olarak zorluyor da beni ondan soruyorum. Kusura bakmayın.

X570 anakartlar çok pahalı olacak diyorlardı. Ne kadarmış? Belki onu kısabilir ve farklı bir AM4 soket anakarta yönelebilirsiniz ama bütçenize bağlı.

X570 anakartlar çok pahalı olacak diyorlardı. Ne kadarmış? Belki onu kısabilir ve farklı bir AM4 soket anakarta yönelebilirsiniz ama bütçenize bağlı.
X570’in fiyatını söyleyen bir Türk kanalı bulamadım. Çokta araştırmadım fiyatını açıkçası. Diğer parçaların fiyatlarını toplayıp kalan parama baktığımda anakarta yetebileceğini düşünmüştüm. Diğer arkadaşlar RAM’i daha yüksek MHz’li al diyorlar. Kafam yine karıştı diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…