ASUS Turbo game mode açıldıktan sonra FPS artması olmadı

İşletim sistemi
Windows 11

ViperEyes77

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ASUS Ryzen'ler için yeni BIOS kullanıma sunmuş ve Turbo game mode diye yeni bir özellik eklemiş, az önce BIOS'u güncelledim Turbo game mode ayarını açtım 12 thread olan işlemci 6 thread olarak gözüktü, PUBG'de test ettim eskiden %40'larda takılan işlemci kullanımı %90'a fırladı ve FPS değişmedi, yani PUBG de olumlu sonuç vermedi ama thread neden 6 ya düştü onu anlamadım ayarı kapalı kullanmak daha iyi şu anlık sanırım.

Arkadaşlar merhaba ASUS Ryzen'ler için yeni BIOS kullanıma sunmuş ve Turbo game mode diye yeni bir özellik eklemiş, az önce BIOS'u güncelledim Turbo game mode ayarını açtım 12 thread olan işlemci 6 thread olarak gözüktü, PUBG'de test ettim eskiden %40'larda takılan işlemci kullanımı %90'a fırladı ve FPS değişmedi, yani PUBG de olumlu sonuç vermedi ama thread neden 6 ya düştü onu anlamadım ayarı kapalı kullanmak daha iyi şu anlık sanırım.

Bu güncelleme hangi anakartlara geldi? Ve gerçekten işe yarıyor mu?

Bu modu açınca SMT özelliğini kapıyor işlemcinin yani 6/12 ise 6/6 oluyor işlemci. Ve her oyunda FPS artışı olmuyor. Yabancı forumlarda da pek tavsiye edilmiyor bu mod.

x3d işlemcilerdede işe yaramıyor. En azından bazı oyunlarda işe yaramadığını belirtiyim. 9800X3D işlemci kullanıyorum. Asus Tuf Gaming X870 Plus ana kart

Turbo game mode kapalıyken işlemci 60-70 derece aralarında çalışıyordu. Turbo Game Mode açınca evet biraz daha serin çalışıyor şuan oyunda 50 dereceyi pek geçmiyor.

Fakat;

Throne and Liberty oynuyorum hiç bir sorun yok, her şey harika, fps arttı. Isı düştü.

Call of Duty Warzone girdiğimde CPU Usage %100 çıkıyor ve en iyi senaryo crash yiyip masaüstüne dönüyorsunuz, kötü senaryo sistem çöküyor ve yeniden başlatmanız gerekiyor.

Belki ileride gelen bir oyun güncellemesi veya bios update ile düzelebilir, aktif 2 oyun oynadığım için bu ikisinde test edebildim sadece, sorun bu ayarda mı yoksa oyunun kendisinde mi karar veremiyorum. Turbo Game Mode bana bir saçma geldi, işlemcinin treadlerini kapatıyor ve sadece 8 çekirdek olarak görünüyor işlemci, oyuna girince de threadler kapalı olduğu için oyun işlemciye çok yükleniyor gibi görünüyor. Anlamış değilim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı